Animation News

Φύρδην μίγδην νέα

Αυτό το μήνα υπήρξαν σποραδικά νέα στο χώρο του animation και τα περισσότερα, αν μη τι άλλο, προκάλεσαν τουλάχιστον αρνητικές αντιδράσεις. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από τα awkward ones.

Μετά τα Χελωνονιντζάκια, που στο επόμενο incarnation τους θα είναι φουλ καρτουνίστικα, ήρθε η σειρά των THUNDERCATS, για λογαριασμό της Warner Bros Animation. Ο παραγωγός τους, Victor Courtright (YO GABBA GABBA!) εξομολογείται στο trailer/promo πως μεγάλωσε με τους Thundercats και το THUNDERCATS ROAR αποτελεί φόρο τιμής στην κλασική σειρά. Πρόκειται για μία ακόμα “καρτουνιζέ εκμοντερνοποίηση” των τελευταίων ετών, που βασίζεται στην επιτυχία σειρών όπως τα REGULAR SHOW, ADVENTURE TIME και STEVEN UNIVERSE, η οποία όμως σήκωσε θύελλα αντιδράσεων για το art style και τον υπερβολικά κωμικό τόνο της. Θυμίζουμε ότι η τελευταία απόπειρα επαναφοράς των Thundercats ήταν το 2011, με επιρροές από anime και με αρκετά ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα επικής φαντασίας.

Το cast θα αποτελείται από τους Max Mittelman (JUSTICE LEAGUE ACTION) ως Lion-O και Wilykat, Erica Lindbeck (DC SUPER HERO GIRLS) ως Cheetara και Wilykit, Patrick Seitz (JUSTICE LEAGUE ACTION) ως Tygra και Mumm-Ra και Chris Jai Alex (STAR WARS: BATTLEFRONT II) ως Panthro. Η σειρά θα ξεκινήσει το 2019 και μέχρι τότε δείτε το trailer.

Παραμένοντας στις νεκραναστάσεις κινουμένων σχεδίων των 80s, η Dreamworks θα βγάλει για λογαριασμό του Netflix σειρά SHE-RA AND THE PRINCESSES OF POWER. Η σειρά αναμένεται εντός της χρονιάς και έχει και διόλου ευκαταφρόνητο cast:

Aimee Carrero (BLINDSPOT, ELENA OF AVALOR) ως Adora/She-Ra

Jordan Fisher (MOANA) ως Seahawk

Marcus Scribner (THE GOOD DINOSAUR) ως Bow

Lorraine Toussaint (ORANGE IS THE NEW BLACK) ως Shadow Weaver

Sandra Oh (GRAY’S ANATOMY) ως Castaspella

Karen Fukuhara (SUICIDE SQUAD) ως Glimmer

AJ Michalka (THE GOLDBERGS) ως Catra

Reshma Shetty (ROYAL PAINS) ως Angella

Keston John (THE GOOD PLACE) ως Hordak

Lauren Ash (SUPERSTORE) ως Scorpia

Christine Woods (HELLO LADIES) ως Entrapta

Genesis Rodriguez (TIME AFTER TIME) ως Perfuma

Vella Lovell (CRAZY EX-GIRLFRIEND) ως Mermista

Merit Leighton (KATIE AND ALEXA) ως Frosta

Krystal Joy Brown (MOTOWN: THE MUSICAL) ως Netossa

Ολοκληρώνοντας τα νέα των reincarnations, το Boomerang ανακοίνωσε δύο νέες σειρές: SCOOBY-DOO AND GUESS WHO? και YABBA-DABBA DINOSAURS. Το πρώτο είναι μία νέα σειρά Scooby-Doo, με την ιδιαιτερότητα ότι σε κάθε επεισόδιο η “συμμορία” θα κάνει team-up με κάποιον star ή pop culture idol. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί οι Chris Paul, Halsey, Sia, Ricky Gervais, Kenan Thompson, Bill Nye, Neil deGrasse Tyson, Mark Hamill, Steve Urkel (υποδυόμενος από τον Jaleel White), Batman, Sherlock Holmes, The Flash και Wonder Woman. Και όλα αυτά, με artwork που παραπέμπει σε σειρές animation για ενήλικες, π.χ. FAMILY GUY.

Στον αντίποδα, το YABBA-DABBA DINOSAURS είναι, μετά από πολλά χρόνια, μία νέα σειρά FLINTSTONES, όμως με πρωταγωνιστές τα μικρά των οικογενειών, Pebbles (Σταλίτσα ελληνιστί) και Bamm-Bamm, που μαζί με τον Dino μπλέκουν σε μια περιπετειούλα στους αγριότοπους έξω από το Bedrock. Αμφότερες οι σειρές αναμένονται το 2019, ενώ παράλληλα το Boomerang ανανέωσε τις εξής σειρές: BE COOL SCOOBY-DOO!, BUNNICULA, DOROTHY AND THE WIZARD OF OZ, NEW LOONEY TUNES, THE TOM AND JERRY SHOW και WACKY RACES.

To RICK & MORTY του Adult Swim, κατόρθωσε να κάνει την ανανέωση του αιώνα. Κάπως έτσι θα αποκτήσει άλλα 70 πλήρους διαρκείας επεισόδια, σκορπώντας χαρά στους απανταχού fans, ενώ σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του Adult Swim.

Η νέα πολυαναμενόμενη σειρά του Matt Groening, DISENCHANTMENT, θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Αυγούστου στο Netflix, με τα πρώτα δέκα επεισόδια, ενώ άλλα δέκα θα ακολουθήσουν σε μετέπειτα ημερομηνία. Παραγωγός studio είναι το Rough Draft Studios (FUTURAMA) και η κωμικός Abbi Jacobson θα δανείζει τη φωνή της στην πρωταγωνίστρια, πριγκίπισσα Bean, ο Nat Faxon θα είναι το τσαμπουκαλεμένο ξωτικό Elf και ο κωμικός Eric Andre η Luci, η προσωπική δαίμονας της Bean. Θα τους πλαισιώνουν οι φωνές των John DiMaggio, Billy West, Maurice LaMarche, Tress MacNeille, David Herman, Matt Berry, Jeny Batten, Rich Fulcher, Noel Fielding και Lucy Montgomery.

Το Nickelodeon ανακοίνωσε νέα σειρά animation με υπεύθυνο έναν 95χρόνο! Ο ζωντανός θρύλος του αμερικανικού sitcom, Norman Lear, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον εκμοντερνισμό του genre στα 70s, θα φτιάξει μία σειρά με τίτλο MAN OF THE HOUSE, όπου θα πρωταγωνιστεί ένας 11χρονος, ονόματι José, ο οποίος βοηθάει τη μητέρα του, Maria, προσέχοντας τα δύο μικρότερα αδερφάκια του, Maria Juliana (Maju) και Diego, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να κάνει πρόβες με τον γείτονά του, Wilbur, με τον οποίο έχουν μαζί hip-hop συγκρότημα.

Ανακοινώθηκε κι επίσημα το sequel του THE LEGO MOVIE, με τίτλο THE LEGO MOVIE 2: THE SECOND PART και θα βγει στις μεγάλες αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2019. Μαζί με τους πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας, που θα επιστρέψουν όλοι, θα έχουμε την προσθήκη της Tiffany Haddish, η οποία θα δανείσει της φωνή της σε νέο, πρωταγωνιστικό χαρακτήρα.

Ας κλείσουμε με το trailer του THE DEATH OF SUPERMAN, που είχε ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του περσινού San Diego Comic-Con. Θα βγει σε ψηφιακή μορφή στα τέλη Ιουλίου, με τις κυκλοφορίες των Ultra HD Blu-ray Combo Pack, Blu-ray Combo Pack και DVD, να λαμβάνουν χώρα στις 7 Αυγούστου. Πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας διλογίας που θα ολοκληρωθεί το 2019, με το REIGN OF THE SUPERMEN.