The Flash S04E23

We Are the Flash
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

The Flash

Season/EpisodeS04E23 WritersGreg Berlanti, Geoff Johns, Andrew Kreisberg, Todd Helbing, Eric Wallace DirectorDavid McWhirter CastGrant Gustin, Danielle Panabaker, Carlos Valdes, Jesse L. Martin, Candice Patton, Tom Cavanagh, Hartley Sawyer, Kim Engelbrecht, Danielle Nicolet, Jessica Parker Kennedy NetworkThe CW

Μετά τα πρόσφατα φινάλε, ήρθε και η σειρά του THE FLASH να ολοκληρώσει την τέταρτη σεζόν του. Μια σεζόν η οποία ξεκίνησε άσχημα, συνέχισε μέτρια, είχε κάποιες φωτεινές εκλάμψεις, αλλά τελικά δεν κατάφερε να ξεχωρίσει.

Στο τελευταίο επεισόδιο, η ομάδα Flash καλείται να σταματήσει τον Thinker. Δίπλα τους, θα βρουν μια απρόσμενη σύμμαχο, ενώ ο Barry θα ταξιδέψει στο μυαλό του DeVoe. Παράλληλα, ένας χαρακτήρας που θεωρούνταν νεκρός, όπως ήταν αναμενόμενο, επιστρέφει στη ζωή, ενώ ο Harry παλεύει με τις συνέπειες της χρήσης του “thinking cap”. Φυσικά, όλα αυτά “ντυμένα” με μπόλικη δράση και αρκετό τρέξιμο!

Σε γενικές γραμμές, το επεισόδιο δεν κρύβει μεγάλες εκπλήξεις, καθώς τα πράγματα κυλάνε όπως αναμενόταν. Ακόμη και η τελευταία σκηνή της σεζόν, που ουσιαστικά αποτελεί και το μεγάλο cliffhanger, δεν ξαφνιάζει, αφού οι συντελεστές φρόντισαν να μας βομβαρδίσουν με στοιχεία από νωρίς, με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι να ξέρουν τι να περιμένουν.

Το φινάλε του THE FLASH, αν και βρίσκεται ποιοτικά πάνω από τον μέσο όρο της σεζόν, πάσχει από τα ίδια προβλήματα που είχαν γίνει φανερά από πέρυσι και, δυστυχώς, συνεχίστηκαν και φέτος. Κακές ερμηνείες, ανούσια μελοδράματα, τεράστια plotholes, εκνευριστική ηθικολογία, ακροβασίες όσον αφορά στο ύφος της σειράς κ.λπ. Το βασικό πρόβλημα, όμως, συνεχίζει να αποτελεί η μετακίνηση του κέντρου βάρους από τον κεντρικό χαρακτήρα σε μια σειρά από άσχετα ζητήματα.

Πάντως, η BACK TO THE FUTURE επίγευση που αφήνει το φινάλε, μου ανανέωσε το ενδιαφέρον για τη σειρά. Το αν θα καταφέρει να το διατηρήσει, είναι κάτι που θα φανεί τον Οκτώβριο.