Abbott #5

Ένα ωραίο φινάλε για μια διασκεδαστική horror σειρά
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Abbott #5

WriterSaladin AhmedArtistSami KiveläPublisherBoom! Studios

Η Abbott έχει απαχθεί από έναν μανιακό που έχει σκοπό να φέρει τον όλεθρο στο Detroit. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει, λοιπόν, όλες τις δεξιότητες που κατέχει, προκειμένου να νικήσει και να σώσει την πόλη από το ατελείωτο σκοτάδι.

Μιας και λέμε για σκοτάδι, τα χρώματα και το σκίτσο, φιλοφρονούν τις σκοτεινές και τρομακτικές σκηνές, που διέπουν το οπτικό δημιούργημα του σχεδιαστή Sami Kivela και του colorist Jason Wordie, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, εκείνες διαμελίζονται από μια όμορφη ακτίνα φωτός, που επιτρέπει στον αναγνώστη να βγει από την τρομακτική ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, υπάρχουν σελίδες, οι οποίες εμπεριέχουν ένα ιδιαίτερο και προσωπικό σχεδιαστικό στιλ, όσον αφορά στο layout των panels, που παρά την ιδιαιτερότητά τους, καταφέρνουν να διατηρήσουν την αφηγηματική ροή των εικόνων.

Σε γενικές γραμμές, το ABBOTT ήταν μια διασκεδαστική μίνι σειρά, με αρκετό horror και suspense, που κατάφερε να προσθέσει μια ξεχωριστή πινελιά στο genre. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η πρωταγωνίστρια, Elena, η οποία δίνει τη δική της ταυτότητα στο όλο concept, ενώ, ταυτόχρονα, αυτό έχει ως απόρροια να πηγάζουν από εκείνη όλα τα χρώματα και οι ιδιαιτερότητες του comic. Το πέμπτο και τελευταίο τεύχος της σειράς, διατηρεί αυτό το στιλ και ανταμείβει όποιον ασχολήθηκε μαζί της.