Previews Picks

June 2018

Η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει για τα καλά, η πόλη σιγά-σιγά γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη και οι παραλίες σύντομα θα γεμίσουν. Το Καλοκαίρι έφτασε και προμηνύεται καυτό! Αυτός, όμως, δεν είναι λόγος να αγνοήσουμε τον ογκώδη κατάλογο της Diamond (και τους συμπληρωματικούς καταλόγους των “Big Two”), καθώς ακόμη και τον Αύγουστο, κάτι θα χρειαστεί να διαβάσουμε…

Η Αλεξάνδρα Καλεσοπούλου και ο Πάνος Παπαγεωργίου, είναι οι ηρωικοί συντάκτες που αψηφούν το πρώτο κύμα καύσωνα και μπαίνουν στη μάχη με το PREVIEWS του Ιουνίου. Well done, guys!

Blue Pages

Μαζί με τον συνάδελφο Πάνο Παπαγεωργίου, σας δίνουμε καλοκαιρινές επιλογές ανάγνωσης για όταν θα έρθουν οι μεγάλες ζέστες. Τί καλύτερο για να δροσιστείτε, από το να διαβάσετε comics στο μπαλκόνι, στην παραλία, στο δωμάτιο με τον ανεμιστήρα, ή όπου αλλού θέλετε, τέλος πάντων!

West Coast Avengers #1

$4.99 page M24 Marvel Comics

Είναι η δεύτερη φορά που πρέπει να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους για σώσουν τον κόσμο. Αλλά αυτή τη φορά, η καταστροφή γίνεται στο West Coast και κάπως η ομάδα χρειάζεται να δουλέψει για να μη γίνουν όλα στάχτη και μπούρμπερη.

Marvel Super Hero Adventures: Inferno #1

$3.99 page M89 Marvel Comics

Ο Spider-Man μαζί με τον φίλο του, Inferno, ο οποίος χειρίζεται την φωτιά, πρέπει να αντιμετωπίσουν το σκοτάδι που έρχεται. Αυτό το φέρνει ο Venom, πού αλλού, στη Νέα Υόρκη!

Star Wars: Beckett #1

$4.99 page M92 Marvel Comics

Ο Tobias Beckett θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δάσκαλος του ενός και μοναδικού Han Solo. Αλλά ποιός είναι ο άνθρωπος πίσω από τον δάσκαλο, και γιατί τον κυνηγάνε σε όλες τις άκρες του σύμπαντος;

Adventures Of The Super Sons #1

$3.99 page DC1 DC Comics

Μία καινούργια μίνι σειρά για τους Super Sons, η οποία πηγαίνει με flashbacks για να δώσει φως στη σχέση μεταξύ των δύο υιών των “DC Universe’s greatest heroes”, αυτολεξεί από την περιγραφή!

The Sandman Universe #1

$4.99 page DC2 DC Comics (Vertigo)

Από τον πασιγνωστο Neil Gaiman και το SANDMAN, έρχεται μία καινούργια σειρά όπου μας δίνει όλο τον κόσμο των ονείρων. Μια ρωγμή έχει ανοίξει μεταξύ των κόσμων, κάτι παιδιά βρίσκουν ένα βιβλίο, ένα μικρό αγόρι είναι πότε πανίσχυρος μάγος και πότε πανίσχυρος κακός, και ο Lucifer πέφτει στη δική του κόλαση. Διαφορετικές ιστορίες και περιπέτειες, μέσα στον κόσμο του SANDMAN.

Leviathan #1

$3.99 page 34 Image Comics

Καμιά φορά, όταν κάνεις πάρτι και δεν είσαι καλά προετοιμασμένος, τελειώνει η μπύρα. Οπότε, πηγαίνεις στο περίπτερο να πάρεις κι άλλες μπύρες. Έλα, όμως, που όσο λείπεις, οι φίλοι σου έτυχε να εκτελέσουν μία τελετουργία και να καλέσουν ένα τέρας από την κόλαση. Άρα, σήμερα μάθαμε ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουμε πάντα πολύ αλκοόλ στο πάρτι μας!

Cold Spots #1

$3.99 page 38 Image Comics

Ο Cullen Bunn έρχεται με μία ακόμη ιστορία εκτός πραγματικότητας και τρόμου. Αυτή τη φορά, ένας πατέρας που είχε παρατήσει την οικογένειά του, επιστρέφει για να την ψάξει, όταν εξαφανίζονται ξαφνικά. Τί, άραγε, θα αντιμετωπίσει στην πορεία του, καθώς οι νεκροί ξυπνάνε και το κρύο τον κυριεύει;

The Seeds #1

$3.99 page 86 Dark Horse Comics

Σε έναν άλλο κόσμο, αρκετά όμοιο με τον δικό μας, οι άνθρωποι διώχνουν από πάνω τους την τεχνολογία. Εξωγήινοι, από την άλλη, έρχονται να ξεζουμίσουν την ανθρωπότητα για να αποθηκεύσουν έμβρυα. Έλα, όμως, που ξαφνικά έρχεται η αγάπη και η ελπίδα.

House Amok #1

$3.99 page 157 IDW Publishing

Ένα μικρό κορίτσι και η οικογένειά της, έχουν πέσει στην τρύπα των συνωμοσιών. Οτιδήποτε μυστικιστικό γνωρίζετε, ή έχετε διαβάσει, έχει τη δική του θέση σε αυτή την περιπέτεια, που καθόλου εύκολη και αναίμακτη δεν θα είναι για το δίδυμο κορίτσι και την οικογένειά του.

Black Badge #1

$3.99 page 204 Boom! Studios

Πρόσκοποι, αλλά σε θέση μυστικών πρακτόρων, που η κυβέρνηση τους χρησιμοποιεί για διάφορες αποστολές. Οι καλύτεροι των καλύτερων είναι οι Black Badges. Και μέσα από τις επικίνδυνες αποστολές τους, βλέπουμε πως οι ενήλικες έχουν πάρει τον κόσμο και τον έχουν κάνει κομματάκια, τα οποία εκείνοι προσπαθούν να τα κολλήσουν στη σωστή σειρά.

Green Pages

Μου είχε, λέει, ανατεθεί για αυτόν τον μήνα να κάνω PREVIEWS PICKS. Ευτυχώς που η καλή μου συν-συντάκτρια, Αλεξάνδρα Καλεσοπούλου, ήταν πιο επιμελής από εμένα και μου το θύμισε εγκαίρως, ωστόσο και πάλι δεν ήμουν αρκετά συνεπής στην παράδοση του καταλόγου με τις προτάσεις μου.

Οι επιλογές από τον κατάλογο αφορούν τον μήνα Αύγουστο, οπότε όσοι δεν θα είστε σε κάποιο πανηγύρι, αλλά θα τρώτε κολιούς και θα βαράτε τις παχιές αυγουστιάτικες μύγες, μπορείτε να επιλέξετε να διαβάσετε κάτι από τις ακόλουθες προτάσεις, ίσως και υπό το φως της εντονότερης σελήνης της χρονιάς. Μιας και σε λίγο αρχίζει το μουντιάλ, ιδού η ιδανική εντεκάδα των πράσινων σελίδων της Diamond.

Undocumented: A Worker’s Fight

$19.99 page 238 PublisherAbrams

Στη θέση με το τιμημένο νούμερο 1, του τερματοφύλακα, του παίχτη που εκεί που πατάει δεν φυτρώνει το χορτάρι, όπως λέει και ο Galeano, ένα έργο για τους ανθρώπους “χωρίς χαρτιά”. Οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στις ΗΠΑ, η ανώνυμη – και τυπικά ανύπαρκτη – λοκομοτίβα μιας από τις μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο, αποτυπώνεται σε έναν τόμο 128 σελίδων.

Volition #1

$3.99 page 248 PublisherAfterShock Comics

Στο δεξί άκρο της άμυνας, μια παρουσία από το μέλλον, όπου τα ρομπότ εξυπηρετούν ολόκληρη την ανθρωπότητα και θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Υπάρχει, ωστόσο, μια ομάδα Α.Ι., που μάχεται για δικαιώματα. Όμως, ένας ιός απειλεί να εξοντώσει κάθε τεχνητή μορφή ζωής. Δυο ταπεινά ανδροειδή θα εμπλακούν σε μια περιπέτεια που θα αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων.

Sky Masters Of The Space Force

$34.95 page 264 PublisherAmigo Comics

Στα αριστερά της άμυνας, έρχεται η εμπειρία. Deluxe τόμος 128 σελίδων, όπου εμπεριέχονται όλες οι δημοσιεύσεις του SKY MASTERS των Jack Kirby και Wally Wood, καθώς και έξτρα υλικό.

Berlin: The Complete Edition

$49.95 page 302 PublisherDrawn & Quarterly

Στο κέντρο της άμυνας, βάλαμε μια ολοκληρωμένη συλλογή με γερμανική στιβαρότητα. Ολόκληρο το έργο του Jason Lutes, που μιλά για τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, την πτώση της και την άνοδο του Χίτλερ, μέσα από τα μάτια των πολιτών.

Dementia 21

$24.99 page 312 PublisherFantagraphics Books

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συμπληρώνει ένα “ιαπωνικό εργαλείο”, με την άπω ανατολίτικη χροιά του δημιουργού, Shintaro Kago, να δίνει άλλον αέρα στην ομάδα. Μια περίεργη και σουρεαλιστική περιπέτεια με manga στοιχεία.

Penguins

$24.99 page 313 PublisherFantagraphics Books

Περνώντας στο κέντρο του γηπέδου, ως ανασταλτικό μέσο έχουμε ένα θηλαστικό πτηνό που δεν μπορεί να πετάξει. Μικρά strips χωρίς λόγια, αλλά με αρκετό χιούμορ, ειρωνεία και θλίψη, μας μιλούν για τα ανθρώπινα θέματα, όπως τα αποδίδει ο Nick Thorburn.

Tongues #1

$15.00 page 313 PublisherFantagraphics Books

Δεξιά στο κέντρο του γηπέδου, δεσπόζει για την ομάδα μας το έργο του βραβευμένου Anders Nilsen. Η ιστορία διαδραματίζεται στη Μέση Ανατολή και περιλαμβάνει διάφορα ετερόκλητα μεταξύ τους άτομα, όπως, για παράδειγμα, έναν φυλακισμένο θεό και ένα ομιλόν κοτόπουλο.

Roughneck

$19.99 page 316 PublisherGallery 13

Από τα αριστερά, θα πλαγιοκοπεί τους αντιπάλους μας ο Jeff Lemire, με την trade paperback έκδοση του graphic novel του. Δυο αδέλφια συναντιούνται μετά από χρόνια, για να αντιμετωπίσουν μια παλιά οικογενειακή υπόθεση. Κυριαρχούν τα θέματα των ανθρωπίνων σχέσεων που απασχολούν τον δημιουργό, ενώ το έργο άρεσε στο κοινό όταν πρωτοκυκλοφόρησε. (Υπάρχει ακόμη διαθέσιμη και η hardcover έκδοση, σε τιμή $19.99.)

Nuke 'Em!: Classic Cold War Comics Celebrating The End Of The World

$49.99 page 325 PublisherHermes Press

Την επιθετική πρωτοβουλία από το κέντρο δεν θα μπορούσε να μην την έχει ένας “πυρηνικός” παίχτης. Η συλλογή comics που αναφέρονται σε πυρηνικό ολοκαύτωμα και την εν γένει ψυχροπολεμική αντιπαράθεση, εκτιμώ ότι είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για όποιον αγαπά και μελετά το Μέσο και την αμφίδρομη σχέση του με την επικαιρότητα.

Sheets

$12.99 page 332 PublisherLion Forge

Ένας νεαρός και αέρινος σαν φάντασμα επιθετικός, που κινείται γύρω από την περιοχή του αντιπάλου, και όταν χρειάζεται παρεισφρέει στην άμυνα, δημιουργώντας αναστάτωση, ευκαιρίες και γκολ, είναι αυτό που κάθε ομάδα χρειάζεται. Το SHEETS απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών και μιλά για τη φιλία, την οικογένεια, τη συγχώρεση και τα φαντάσματα. Η δεκατριάχρονη Μarjorie αισθάνεται σαν φάντασμα, ως υπεύθυνη στην οικογενειακή επιχείρηση-καθαριστήριο. Ο Wendel είναι το φάντασμα ενός αγοριού που πέθανε, του αρέσει να φοράει σεντόνια και να επικοινωνεί με τους ανθρώπους, ενώ αυτό απαγορεύεται. Μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται.

Goldilocks And The Infinite Bears

$14.99 page 338 PublisherLion Forge

H εντεκάδα κλείνει με τον βαρύ επιθετικό της. Ένα βαρύ, σαν αρκούδα κορμί, που δεν μαρκάρεται με τίποτα και είναι αχτύπητο στο ψηλό παιχνίδι. Το επιτυχημένο χιουμοριστικό web comic του John McNamee, αποκτά την έντυπη μορφή του και σε τιμή που το κάνει προσιτό.

Τhe Prague Coup

$24.99 page 382 PublisherTitan Comics

Τέλος, μια μεταγραφή του Δεκέμβρη, καθώς τότε θα κυκλοφορήσει το εν λόγω comic. Ένα πολιτικό θρίλερ που βασίστηκε στην ταινία του Orson Welles, THE THIRD MAN. Ένας συγγραφέας βρίσκεται μπλεγμένος σε μια περίεργη συνομωσία, που αποσκοπεί στην εκθρόνιση της Τσεχικής κυβέρνησης.