Deadpool #1

Ο Deadpool βρίσκεται σε φόρμα, ακόμα και όταν την χάνει

Ομολογώ πως ποτέ δεν ήμουν φανατικός θαυμαστής του Deadpool. Θεωρούσα λίγο επιτηδευμένο το χιούμορ του και τον όλο χαρακτήρα του. Παρ’ όλα αυτά, μετά τις πολύ επιτυχημένες κινηματογραφικές του ταινίες, άρχισα να τον βλέπω με άλλο μάτι. Όχι, ο Deadpool δεν άλλαξε. Είναι ο ίδιος αθυρόστομος δολοφόνος που ήταν πάντα, όμως για κάποιο λόγο άρχισε να μου φαίνεται πιο συμπαθής και να βρίσκω το χιούμορ του αρκετά έξυπνο. Είδα, λοιπόν, πως η Marvel ξεκινά νέα σειρά DEADPOOL και σκέφτηκα πως είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσω να διαβάζω τα comics του.

Το πρώτο τεύχος από την ομώνυμη νέα σειρά ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο. Ο Deadpool βρίσκεται στο σινεμά και, φυσικά, δε δίνει δεκάρα για τους γύρω του. Ως κλασικός κάφρος, βγάζει το κινητό και αρχίζει να μιλάει ασταμάτητα, σχολιάζοντας παράλληλα πόσο επιτηδευμένα οσκαρική είναι η ταινία που παρακολουθεί. Όταν ένας από τους μουσάτους χαρλεάδες που βρίσκονται στο σινεμά του ζητάει τα ρέστα, εκείνος διώχνει όλο τον κόσμο από την αίθουσα. Αποκαλύπτει πως βρίσκεται εκεί γιατί πρέπει να σκοτώσει κάποιον και έτσι ξεκινάνε οι μπελάδες. Αυτός που ψάχνει εμφανίζεται και τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα και γρήγορα όσο φαντάζεται ο Deadpool. Ξεκινάει μια ιδιαίτερα αστεία και έξυπνα γραμμένη μάχη και, πραγματικά, μέχρι εκεί το τεύχος έχει πάρει φωτιά. Έχει την τέλεια εισαγωγή, αρκετή δράση και εύστοχο χιούμορ. Διαβάζοντάς το, είχα εκπλαγεί από το τι έχανα τόσο καιρό που δεν διάβαζα τεύχη του.

Όμως, μετά τα πράγματα στραβώνουν λίγο. Αυτός ο προσγειωμένος, έξυπνος και αστείος τόνος που μέχρι τότε είχε το τεύχος έκανε στην άκρη. Τη θέση του πήρε ο κλασικός χαρακτήρας της Marvel, που περιλαμβάνει team-ups και διαγαλαξιακούς κακούς. Όχι πως έχω κάτι με αυτό το πλάνο. Αλλά δεν είναι αυτό που θα ήθελα από ένα τεύχος του Deadpool. Οι Guardians of the Galaxy επικοινωνούν με τους Avengers για ένα θέμα που έχει προκύψει και, φυσικά, μένει να εννοηθεί ότι κάπου μέσα σε όλο αυτό θα κολλήσει και ο Deadpool. Σίγουρα θα γίνει με πολύ χιούμορ, αναμφίβολα όμως προτιμώ τον συγκεκριμένο χαρακτήρα σε πιο απλά stories.