Sword Daughter #1

Σπαθιά, επιδρομές και συμμορίες
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Sword Daughter #1

WriterBrian WoodArtistMack ChaterPublisherDark Horse Comics

Η ιστορία εξελίσσεται προ Χριστού στην σκληρή και παγωμένη σημερινή Βόρεια Ευρώπη. Εκεί, βλέπουμε στο σήμερα ένα ξανθό κορίτσι να φροντίζει τον πατέρα της.

Ο πατέρας της εδώ και 10 χρόνια “κοιμάται”, μετά από μία καταστροφική επίθεση που έγινε στο χωριό τους και αφάνισε όλους τους κατοίκους, εκτός από εκείνον και την κόρη του, την Elsbeth. Όταν ξυπνάει, το κορίτσι τον οδηγεί στο μέρος όπου μεγάλωσε, σε μια παραλία που φτιάχνουν πλοία. Εκεί, μαθαίνει πως η ομάδα που αφάνισε το χωριό του λέγονται Forty Swords. Αυτά κάθε άλλο από καλά νέα είναι, καθώς όπου πατήσουν σπέρνουν πόνο και αίμα.

Αποφασίζει, λοιπόν, να ξεκινήσει το ταξίδι της εκδίκησής του και ταυτόχρονα της εξιλέωσης. Μαζί πηγαίνει και η κόρη του, η οποία δε μιλάει, αλλά αποφασίζει να αποκτήσει και εκείνη ένα σπαθί (εξ ου και ο τίτλος). Η οργή που κουβαλάει μέσα της βγαίνει στο πρώτο κομμάτι του παζλ, όπου τον αφήνουν πίσω να τον φάνε τα κοράκια και εκείνοι προχωρούν προς τον επόμενο σταθμό τους!