Batman: Prelude To The Wedding – Batgirl vs Riddler #1

Άλλη μια ενδιαφέρουσα one-shot ιστορία!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman: Prelude To The Wedding - Batgirl vs Riddler #1

WriterTim SeeleyArtistMinkyu ZungPublisherDC Comics

Ο επικείμενος γάμος του Batman και της Catwoman έχει γίνει η αφορμή για μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες μεταξύ των φίλων και ανταγωνιστών του ζευγαριού, καθώς οι μεν προσπαθούν να αποτρέψουν τους δε από το να χαλάσουν την προετοιμασία της τελετής. Στα προηγούμενα τεύχη είδαμε τις μάχες ενός νυν και ενός πρώην Robin και τώρα ήρθε η σειρά της Batgirl να αντιμετωπίσει έναν από τους πιο επικίνδυνους και έξυπνους εχθρούς του Batman, τον Riddler!

Όπως και στα προηγούμενα τεύχη, ο Τim Seeley δημιουργεί μια πολύ προσωπική ιστορία για την Barbara, με την οποία ο Riddler νιώθει ερωτευμένος, χάρη στην ευφυΐα της. Η ιστορία, όμως, είναι κάθε άλλο παρά ρομαντική, καθώς ο Riddler παίζει διεστραμμένα παιχνίδια με την ηρωίδα, αποκαλύπτοντάς της τις πιο σκοτεινές και τρομαχτικές πτυχές του μυαλού του. Η Βarbara καταφέρνει να περάσει με επιτυχία της δοκιμασίες στην προσπάθεια της να σώσει τους αθώους που ο Riddler έχει θέσει σε κίνδυνο και να τον βρει.

Η επιλογή του Seeley να επικεντρωθεί στην ευφυΐα της Barbara, σε αντιπαράθεση με αυτή του Riddler, είναι επιτυχημένη και οι δύο χαρακτήρες βρίσκονται στα καλύτερα τους. Όσο για το artwork, και αυτό ανυψώνει την ιστορία, χαρίζοντάς μας συναρπαστικές σκηνές ξύλου και μια αποφασισμένη και δυναμική Batgirl που κρέμεται από κτίριο σε κτίριο στην προσπάθεια της να νικήσει τον Riddler. Άλλη μια ενδιαφέρουσα one-shot ιστορία από τη σειρά PRELUDE TO THE WEDDING!