The Wicked + The Divine #36

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Wicked + The Divine #36

WriterKieron GillenArtistJamie McKelviePublisherImage Comics

Όταν το όνομά σου είναι Kieron Gillen και έχεις κάνει μια επιτυχία όπως το WICKED + DIVINE, υποθέτω πως σου επιτρέπονται πολλά. Όπως το #23, που, στην ουσία ήταν ένα “περιοδικό” αφιερωμένο στους χαρακτήρες. Ή το 1923, που ήταν περισσότερο πεζογράφημα, παρά comic.

Έτσι έχουμε και το παρόν τεύχος, όπου το μισό αναλώνεται στη σύγκρουση Ananke-Persephone ανά τους αιώνες. Πότε η πρώτη σκοτώνει τη δεύτερη και πότε η δεύτερη την πρώτη. Πότε δεν σκοτώνονται. Το δεύτερο μισό έχει την ομολογία του Baal για τα φοβερά (μα, απαραίτητα;) εγκλήματά του και μία αποκάλυψη, η οποία μπορεί και να μην έχει καμία απολύτως επίπτωση.

Γενικά, η δομή του τεύχους σε κάνει να απορείς, αν αυτό που διαβάζεις είναι κάτι το ιδιοφυές ή μια απλή “ξεπέτα” (να μην ξεχνάμε και τις τρεις κατακόκκινες σελίδες). Οπωσδήποτε, όλα τα εύσημα πάνε στον σχεδιαστή Jamie McKelvie, που με υπομονή και αντοχή σχεδιάζει την ίδια και ίδια σκηνή με ανάλογα ρούχα εποχής.

Μάλλον η πιο σημαντική εξέλιξη του τεύχους ήταν ότι η Valhalla καταστράφηκε…