The Promised Neverland Volume 4

Νέες ανατροπές και καταστάσεις
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Promised Neverland Volume 4

WriterKaiu ShiraiArtistPosuka DemizuPublisherViz Media

Βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των ετοιμασιών για την απόδραση των παιδιών από το ορφανοτροφείο. Όμως, η νέα “κίνηση” της Mama γκρεμίζει το σχέδιο, αφού σπάει το πόδι της Emma, ενώ αποκαλύπτει ότι οι μέρες του Norman είναι μετρημένες. Αυτές οι εξελίξεις οδηγούν στην αλλαγή του σχεδίου, ωστόσο οι απέλπιδες προσπάθειες των Emma και Ray να πείσουν τον Norman να ξεφύγει δεν πιάνουν τόπο. O Norman αποφασίζει να θυσιαστεί για να δώσει μια ευκαιρία στους υπόλοιπους να αποδράσουν όλοι μαζί. Αυτό βυθίζει σε πένθος τους δύο εναπομείναντες πρωτεργάτες της απόδρασης ( Emma και Ray), οι οποίοι φαίνεται να εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους…

Το manga συνεχίζει να είναι γεμάτο ενδιαφέρουσες ανατροπές. Οι καταστάσεις αλλάζουν διαρκώς και η φαντασία του Kaiu Shirai φαίνεται να μην έχει όρια. Η “θυσία” του Norman ωθεί τους πρωταγωνιστές σε μια ακραία ψυχολογικά κατάσταση και στο να πάρουν την απόφαση να εγκαταλείψουν. Το volume προχωράει σε αυτό το κλίμα, μέχρι το τελευταίο chapter, όπου ανακαλύπτουμε ένα ακόμη twist (spoiler alert!): οι Ray και Emma ποτέ δεν εγκατέλειψαν, αλλά δούλευαν ο καθένας κρυφά από τον άλλον, με τον Ray να οδηγείται σε μια ακραία πράξη – να βάζει φωτιά στο ορφανοτροφείο, θυσιάζοντας τον εαυτό του σαν αντιπερισπασμό!