Amazing Spider-Man #801

Mια καθημερινή ιστορία για το προσωρινό φινάλε του τίτλου
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Amazing Spider-Man #801

WriterDan SlottArtistMarcos Martin

Έπειτα από το επικό φινάλε του “Going Down Swinging”, πραγματικά αναρωτιόμουν τι μπορούσε να φυλάει για το τέλος ο Dan Slott. Η απάντηση ήταν απλή και γεμάτη συναίσθημα. Το τεύχος #801 του AMAZING SPIDER-MAN, όχι μόνο αποτελεί την τελευταία δουλειά του Slott πάνω στον άνθρωπο αράχνη, αλλά και το κλείσιμο της σειρά, πριν το επόμενο relaunch. Έτσι, ο Slott θέλησε να κάνει έξοδο με ένα φινάλε γεμάτο συναίσθημα για τον αγαπημένο μας ήρωα.

Το τεύχος είναι εντελώς απογυμνωμένο από την ξέφρενη δράση, τους διαβολικούς villains και όλα αυτά που έχουμε συνηθίσει από τεύχη του Spidey. Ο Dan Slott μας παρουσιάζει μια απλή και καθημερινή ιστορία στην ζωή του Ανθρώπου Αράχνη. Μια από τους χαρακτήρες του τεύχους, ένα μικρό κοριτσάκι, παραπονιέται λέγοντας πως ο Spider-Man δεν είναι τόσο εντυπωσιακός, όσο άλλοι υπερήρωες. Ο θείος της, της λέει πως ο Spider-Man σώζει κάθε ημέρα απλούς καθημερινούς ανθρώπους. Την μητέρα κάποιου, τον θείο του και πάει λέγοντας. Και ότι αυτό μπορεί να είναι και πιο σημαντικό από κάποια διαγαλαξιακή μάχη.

Η απλή αυτή περιπέτεια του ήρωα, μας δείχνει ακριβώς τον πυρήνα του χαρακτήρα του. Και περνάει το μήνυμα πως οι απλές καθημερινές “μάχες” ίσως είναι και οι πιο σημαντικές.