The Terrifics #5

Terrifics… μεταμορφωθείτε!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Terrifics #5

WriterJeff LemireArtistDoc ShanerPublisherDC Comics

Με αρκετούς μήνες να έχουν περάσει από τη στιγμή που άρχισαν να εκδίδονται οι πρώτοι τίτλοι που ξεπήδησαν από το DARK KNIGHTS METAL, υπό το banner “The New Age of Heroes”, μπορούμε να βγάλουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα. Οι τίτλοι βγάζουν σε μεγάλο βαθμό ένα ύφος Marvel 90ίλας, εμφανώς ηθελημένα, και το επίπεδό τους θα το χαρακτήριζα ικανοποιητικό. Κάποιοι τίτλοι είναι από τους πρώτους που διαβάζω, ενώ κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται να βγουν από τη λίστα μου. Μακράν ο αγαπημένος μου τίτλος, πάντως, είναι το THE TERRIFICS, που σε μεγάλο βαθμό είναι οι Fantastic Four αλά DC.

Στο πέμπτο τεύχος της σειράς, ο Mr. Terrific συνεχίζει τις προσπάθειες του να ξαναδώσει υπόσταση στη Phantom Girl, που παραμένει σε άυλη κατάσταση, ενώ οι Plastic Man και Metamorpho παλεύουν με προσωπικά τους προβλήματα. Όλα αυτά θα διακοπούν, όταν οι ήρωές μας αντιληφθούν ότι οι κάτοικοι μιας ολόκληρης πόλης παθαίνουν ξαφνικά… Metamorpho και αποκτούν παρεμφερείς δυνάμεις.

Ο τίτλος συνεχίζει τις υψηλές του πτήσεις με έξοχο σχέδιο, πολύ καλούς διαλόγους και ιδανική αναλογία χιούμορ και δράσης.