X-Μen Gold #30

Έτσι κι αλλιώς, θα μείνει στην ιστορία.
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

X-Μen Gold #30

WriterMarc GuggenheimArtistDavid MarquezPublisherMarvel Comics

Σίγουρα το X-MEN GOLD #30 θα μείνει στην Ιστορία. Παρά τη μέχρι τώρα απολύτως χλιαρή πορεία της σειράς, το συγκεκριμένο τεύχος ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς ήταν αρκετά καλογραμμένο. Μπορεί η ιστορία που εξελίχθηκε να ήταν γεμάτη κλισέ και να ένιωθε σαν ένα κλασικό επεισόδιο γάμου, στα οποία για κάποιο λόγο όλοι θέλουν να παντρευτούν όλους, αλλά το artwork ήταν αρκετά σαγηνευτικό και οι διάλογοι δεν ήταν καθόλου επιτηδευμένοι.

Ποτέ δεν ήμουν υπέρ του γάμου Colossus και Pryde. Ναι, η σχέση τους πέρασε από 40 κύματα και από την πένα του Brian Michael Bendis για να φτάσει σε αυτό το σημείο, αλλά ο γάμος τους φαινόταν απολύτως επιτηδευμένος και δεν πρόσφερε κάτι ουσιαστικό στον τίτλο ή τους χαρακτήρες. Οπότε δε με πείραξε η πορεία που ακολούθησε ο γάμος των δύο (ναι, ναι, σχεδόν spoiler, αλλά πέρασαν δύο εβδομάδες και η εκδοτική ήταν η πρώτη που δημοσίευσε τα γεγονότα).

Δεν έμοιαζε με ένα κλασσικό τεύχος X-Men και για αυτό πέτυχε! Γιατί ο συγγραφέας ίσως κατάλαβε τη σημασία του γαμήλιου τεύχους και αποφάσισε να προσπαθήσει λίγο παραπάνω για να δώσει ένα καλό αποτέλεσμα. Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα με το τεύχος είναι ότι δεν απόλαυσα τα (κλισέ) twists όσο θα ήθελα. Η Marvel πήρε την απόφαση να προδώσει μόνη της την πλοκή του τεύχους (όχι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια) και το ότι γνώριζα τα γεγονότα από πριν μείωσε κάπως τον ενθουσιασμό μου. Αλλά το γεγονός ότι ήταν το μοναδικό καλό τεύχος σε μία πολύ κακή σειρά δεν αλλάζει.