Ant-Man And The Wasp

Η ''Ant-οικογένεια'' επιστρέφει

Μπορεί ο Scott Lang και τα υπόλοιπα μέλη της “Ant-family” να απουσίαζαν από το INFINITY WAR, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εξαφανίστηκαν για πάντα από το MCU. Κάθε άλλο, μάλιστα! Ο Ant-Man, ο Hank Pym και η Hope van Dyne επιστρέφουν στο ANT-MAN AND THE WASP, το οποίο εξιστορεί τις περιπέτειές τους, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι Avengers πολεμούσαν τον Thanos.

Στην δεύτερη ταινία με πρωταγωνιστή τον μικρότερο superhero της Marvel, ο Scott Lang παραμένει υπό κατ’ οίκον περιορισμό, μετά τα γεγονότα του CIVIL WAR, ενώ παράλληλα προσπαθεί να έρθει πιο κοντά με την κόρη του, περνώντας όσο περισσότερο χρόνο μπορεί μαζί της. Για ακόμη μια φορά, όμως, το καθήκον θα τον καλέσει και ο Scott θα αναγκαστεί να βοηθήσει τους Pym να ταξιδέψουν στο quantum realm, για να σώσουν την γυναίκα του Hank, την Janet. Στον δρόμο τους, θα βρουν την Ghost, ένα… φάντασμα από το παρελθόν του Hank Pym, αλλά και αρκετούς άλλους εχθρούς, που θέλουν την τεχνολογία του Ant-Man για τους δικούς τους σκοπούς.

Το ANT-MAN AND THE WASP συνεχίζει στον ίδιο δρόμο που πορεύονται, εδώ και καιρό, οι ταινίες της Marvel, καθώς είναι μια ανάλαφρη κωμωδιούλα δράσης, η οποία κρύβει αρκετές έξυπνες και διασκεδαστικές σκηνές. Σε αντίθεση, όμως, με το IRON MAN, το CIVIL WAR και το INFINITY WAR, το δεύτερο ANT-MAN κρύβει περισσότερο χιούμορ και είναι λίγο φειδωλό όσον αφορά στις δραματικές σκηνές, περίπου όπως το THOR: RAGNAROK. Αυτό δεν είναι κάτι κακό, καθώς οι συγγραφείς βασίζονται στις “παρδαλές” δυνάμεις του Ant-Man και καταφέρνουν να παρουσιάσουν αρκετά εύστοχα αστεία, τα οποία συνοδεύονται με εξίσου χορταστική δράση. Ομολογουμένως, το χιούμορ δεν είναι πάντα πετυχημένο και τα αστειάκια, τα οποία δεν καταφέρνουν να ψυχαγωγήσουν, κουράζουν λίγο. Παρ’ όλα αυτά, ο γρήγορος ρυθμός με τον οποίο εναλλάσσονται οι σκηνές και οι διασκεδαστικές ερμηνείες των Paul Rudd και Michael Pina, κυρίως, προσφέρουν πολύ δυναμισμό στην ταινία.

Βέβαια, όπως όλοι ξέρουμε, ουδεμία μαρβελιά αναμάρτητη. Το ANT-MAN AND THE WASP κρύβει ορισμένα στοιχεία που ξενίζουν: η ταινία δίνει λίγη έμφαση στο κομμάτι που αφορά στο quantum realm και τη διάσωση της Janet, η ψευδοεπιστήμη των σωματιδίων Pym καταντά λιγάκι κουραστική, ενώ και ο κακός δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Όλα αυτά (το άνισο σενάριο, τα μικρά κενά στην πλοκή κ.λπ.) μπορούν να ειπωθούν και για τις περισσότερες ταινίες των Marvel Studios, και αυτό είναι, στη βάση του, το ANT-MAN AND THE WASP: μια ακόμη προσθήκη στη σειρά των ταινιών του MCU, η οποία θα ξεχαστεί μετά από μερικές εβδομάδες. Παρ’ όλα αυτά, όμως, προσφέρει αρκετό γέλιο, μια-δυο ευρηματικές σκηνές και ατάκες, και γενικά, ένα ευχάριστο δίωρο για όσους την παρακολουθήσουν.

Με λίγα λόγια, το ANT-MAN AND THE WASP είναι μια ανάλαφρη και διασκεδαστική superhero περιπέτεια, με τα συνηθισμένα μαρβελίστικα αστεία, τις πολύχρωμες σκηνές δράσης και το απλό σενάριο. Αν και δεν είναι τόσο μεγάλη σε κλίμακα, όπως το INFINITY WAR ή το CIVIL WAR (πράγμα αναμενόμενο), σίγουρα θα ικανοποιήσει τους fans του MCU. Ομολογουμένως, δεν είναι και η δυνατότερη προσθήκη στο franchise, είναι όμως μια όμορφη ταινία δράσης, ιδανική για όσους απολαμβάνουν το συγκεκριμένο είδος ταινιών.