Deathstroke #33

Λίγο πριν το φινάλε, η ιστορία χάνει το focus της
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Deathstroke #33

WriterChristopher PriestArtistEd BenesPublisherDC Comics

Μπορεί να μην έχει την βαρύτητα ή το hype, κάποιου άλλου μεγάλου comic event, όμως το mini arc “Deathstroke vs Batman” χτίζει μεγάλες προσδοκίες. Και μόνο από τον τίτλο, περιμένει κανείς πολλά, κάτι που ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο μετά από τα τρία πρώτα τεύχη, που ήταν γεμάτα δράση και ένταση.

Το DEATHSTROKE #33 μας υπόσχεται κάτι στο εξώφυλλό του, αλλά στη συνέχεια μας απογοητεύει οικτρά. Από την αρχή του εν λόγω story, υπονοείται πως κρύβεται ένα μεγάλο μυστικό και κατά πως φαίνεται, αυτό αποκαλύπτεται σε αυτό το τεύχος. Όμως, η αποκάλυψη του μυστικού, καθώς και το αν είναι αλήθεια ή όχι, είναι τόσο προβλέψιμα, που αφαιρούν από την ένταση και το ενδιαφέρον του τεύχους. Η ιστορία χάνει τον προσανατολισμό και τον στόχο της, βάζοντας περιττά στοιχεία στην αφήγηση, με αποτέλεσμα να χάνεται έτσι ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον, καθώς ξέρουμε ήδη που θα καταλήξει και όλα τα άλλα είναι απλά αδιάφορα.

Το μεγάλο θετικό του τεύχους, όμως, που το σώζει σε μεγάλο βαθμό, είναι το οπτικό κομμάτι. Το σκίτσο του Ed Benes (σε μελάνια του Richard Friend), αλλά και τα χρώματα του Dinei Ribeiro, είναι πραγματικά εξαιρετικά, αναδεικνύοντας φοβερά τους χαρακτήρες και τις καταστάσεις. Ένα συγκεκριμένο μονοσέλιδο, του Deathstroke με τον Damian, είναι αρκετό για σε κάνει να θυμάσαι το τεύχος με θαυμασμό.