Wonder Woman #50

Υπομονή μέχρι να τελειώσει το run του Robinson
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Wonder Woman #50

WriterJames RobinsonArtistsJesus Merino, Stephen Segovia, Andy Owens, Emanuela Lupacchino, Ray McCarthyPublisherDC Comics

Δυστυχώς, το run του James Robinson στον τίτλο της θρυλικής Αμαζόνας παραμένει αδιάφορο, και φτάνοντας αισίως στο τεύχος #50, ακόμη και μια ιστορία που αναφέρει τις συνέπειες του METAL, δεν είναι αρκετή για να φέρει μια ποιοτική αναβάθμιση. Το “Dark Gods” ήταν ένα storyline που είχε πολύ καλές βάσεις για να πετύχει, αλλά δυστυχώς βρέθηκε στα χέρια ενός συγγραφέα χωρίς αρκετό ταλέντο για να φέρει την επιτυχία.

Η εισβολή του Dark Multiverse και η εισαγωγή του Dark Pantheon ήταν δύο πολύ υποσχόμενες ιδέες, όμως ο συγγραφέας προτίμησε να συνεχίσει να πλέκει το εγκώμιο στον αδερφό της Wonder Woman, και άφησε όλες αυτές τις ενδιαφέρουσες ιδέες να περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Και με την τελική μάχη μεταξύ Dark Pantheon και Wonder Woman, έρχεται και η πτώση που μας είχε υποσχεθεί το εξώφυλλο. Μια πτώση που, αν δεν συμπαθούσατε τον χαρακτήρα εξαρχής, δεν θα συγκινήσει κανέναν. Ήταν κάτι σχετικά αναμενόμενο.

Το artwork, από την άλλη, αφήνει ένα συνολικά θετικό πρόσημο. Εξαιτίας του πλήθους σχεδιαστών που ανέλαβε το τεύχος, μοιάζει αρκετά αλλοπρόσαλλο, με κάποιες σελίδες να είναι χαώδεις, ενώ άλλα panels, πάλι, να είναι αρκετά εντυπωσιακά. Ίσως μια πιο προσεγμένη και focused σχεδιαστική προσέγγιση να είχε σώσει το τεύχος από την απόλυτη αποτυχία.

Όπως και να ‘χει, ο Robinson θα έχει τα ηνία του τίτλου για λίγα τεύχη ακόμα και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή.