San Diego Comic-Con 2018

Η ανανεωμένη Vertigo είναι εδώ

Μέσα στα χρόνια, το πασίγνωστο imprint της DC μας έχει δώσει ορισμένα από τα σημαντικότερα και πιο ενδιαφέροντα comics όλων των εποχών, όπως το SANDMAN, το Y: THE LAST MAN και το FABLES. Αν και τα τελευταία χρόνια η απόδοση της Vertigo ήταν κάπως πιο… μέτρια, όσον αφορά στην ποιότητα των σειρών, αλλά και την εμπορική τους απήχηση, το 2018 φαίνεται πως θα είναι μια από τις καλές χρονιές.

Στο Comic-Con του San Diego, διάφοροι δημιουργοί και μέλη του προσωπικού συγκεντρώθηκαν στο panel της Vertigo για να ανακοινώσουν την νέα κατεύθυνση ότι ένα νέο editorial team, αλλά και ένα μεγάλο κύμα δημιουργών θα ασχοληθούν με αρκετές νέες σειρές, με στόχο την δυναμική επιστροφή της imprint στην δόξα.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η επιστροφή του Sandman, στο THE SANDMAN UNIVERSE, με τον executive editor Mark Doyle να υπόσχεται πως η νέα σειρά θα ικανοποιήσει τους πιστούς fans του αριστουργήματος του Neil Gaiman, και τον καλλιτέχνη Dominike “Domo” Stanton να παρουσιάζει διάφορους από τους χαρακτήρες που θα βρεθούν στο επίκεντρο της ιστορίας – κυρίως από τον κόσμο των ανθρώπων.

Άλλες σειρές που παρουσιάστηκαν ήταν:

Το BORDER TOWN από τους Eric M. Esquivel και Ramon Villalobos, το οποίο θα διαδραματίζεται σε μια πόλη κοντινή στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, στην οποία ορισμένα υπερφυσικά στοιχεία θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Το HEX WIVES των Ben Blacker και Mirka Andolfo, που θα παρουσιάζει τα φρικτά πράγματα που οι άντρες κάνουν στις γυναίκες, συχνά χωρίς καν να το καταλαβαίνουν.

Το GODDESS MODE, των Zoë Quinn και Robbi Rodriguez, που θα επικεντρώνεται στη μάχη μιας νεαρής γυναίκας με τον τεχνολογικό κόσμο και σύμφωνα με τον editor, θα έχει αρκετά κοινά, αλλά και αρκετές διαφορές με το μέσο comic της Vertigo.

Το SECOND COMING, των Mark Russell και Richard Pace, την “πιο τρελή ιστορία που θα σας παρουσιάσουμε στο panel”, με έναν superhero που θα συγκατοικεί με ένα πολύ, πολύ βιβλικό πρόσωπο.