Batman #51

Hell hath no fury like a Batman scorned
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #51

WriterTom KingArtistLee WeeksPublisherDC Comics

Μετά την απογοήτευση που πήραμε, με το “άκυρο” που έριξε η Catwoman στον Batman και την ακύρωση του γάμου, δεν ήξερα τι να περιμένω στη συνέχεια. Το τεύχος #51, όμως, με εξέπληξε.

Σίγουρα περιμέναμε πως αυτή η ματαίωση θα είχε αρνητική επίδραση στον ήρωα, όμως περίμενα να μεταφραστεί σε θλίψη, όχι θυμό. Σε αυτό το τεύχος, βλέπουμε έναν Batman παράλογο και μάλλον επικίνδυνο, αφού δέρνει τον Mr. Freeze σχεδόν μέχρι θανάτου, κατηγορώντας τον για κάτι που, πιθανότατα, δεν έκανε. Τον βλέπουμε να αποχωρεί από εκδηλώσεις, να ξεριζώνει νιπτήρες σε δημόσια μπάνια και, γενικά, να κατευθύνεται από τον θυμό του.

Η τροπή της ιστορίας είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα, αν και, προσωπικά, πιστεύω πως δεν εξελίσσει τον χαρακτήρα. Μπορεί να μην περίμενα μια τέτοια βάρβαρη και εξοργισμένη εκδοχή του, όμως, ταυτόχρονα, έχουμε δει πολλές φορές έναν πληγωμένο και απογοητευμένο Batman. Παρ’ όλα αυτά, από αυτή την εξέλιξη και έπειτα, αν ο King τον χειριστεί σωστά, υπάρχει η δυνατότητα να τον πάει παρακάτω. Και σαν χαρακτήρα, αλλά και στη σχέση του με την Catwoman.