The Prisoner #3

Η αρχή της ανάκαμψης του Peter Milligan;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Prisoner #3

WriterPeter MilliganArtistColin LorimerPublisherTitan Comics

Όταν ανακοινώθηκε η σειρά, πολλοί παλιοί fans της τηλεοπτικής σειράς ενθουσιάστηκαν. Η υπογραφή του Peter Milligan στο σενάριο αποτέλεσε έναν ακόμα λόγο για να γίνει λίγος ντόρος γύρω από την έκδοση. Προσωπικά, δεν είχα δει ποτέ το serial των 18 επεισοδίων που χρονολογείται από το 1967, ωστόσο επέλεξα να ρισκάρω, σταυρώνοντας τα δάκτυλα, ότι αυτή τη φορά ο Milligan θα σπάσει το σερί των κακών εμφανίσεων.

Μερικές φορές, τελικά, η τύχη βοηθά τους τολμηρούς, αν και, εδώ που τα λέμε, στατιστικά ήμουν θεωρητικά ασφαλής. Ένας, μετά από καιρό, αρκετά καλός Milligan, με ενδιαφέρον σενάριο για κλασικό κατασκοπικό θρίλερ φαντασίας, έφτασε το συγκεκριμένο limited series στο τρίτο και προτελευταίο τεύχος, με σχετική επιτυχία. Η ιστορία δανείζεται στοιχεία της σειράς του ’60, μεταφέροντάς τα στο παρόν. Η μυστική οργάνωση Village κρατά αιχμάλωτο στο… χωριό, τον πράκτορα της ΜΙ5, με σκοπό να του αποσπάσει, με βιο-ψυχολογική μέθοδο, πληροφορίες για το project Pandora. O πρωταγωνιστής αντιστέκεται και διαρκώς προσπαθεί να δραπετεύσει από αυτό το εφιαλτικό βασανιστήριο, αποσκοπώντας παράλληλα να αποκαλύψει τον No 1, αρχηγό της οργάνωσης.

Το artwork του Colin Lorimer είναι αψεγάδιαστο, οι ψυχεδελικές εικόνες και τα παράλογα των ανακριτικών ονείρων, αποδίδονται με καταπληκτική έμφαση και ταιριάζει υπέροχα με το inception της πλοκής.

Το τρίτο τεύχος τελειώνει, όπως και τα προηγούμενα, με ένα ευρηματικό cliffhanger, και στο επόμενο τεύχος, η σειρά ολοκληρώνεται. Τα 3/4 αυτής, πάντως, ως τώρα, άξιζαν τον κόπο, οπότε ίσως διανύουμε την περίοδο ανάκαμψης του Peter Milligan. Θα δούμε…