Action Comics #1001

Man of hope
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Action Comics #1001

WriterBrian Michael BendisArtistPatrick GleasonPublisherDC Comics

Ενώ ψάχνει για την οικογένεια του στα βάθη του διαστήματος, ο Superman είναι απασχολημένος και με τις πυρκαγιές στην Metropolis, που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ταυτόχρονα, μια νέα εγκληματική οργάνωση κάνει τις κινήσεις της, με ένα μέλος το οποίο φαίνεται να μπορεί να κοντράρει στα ίσα τον Man of Steel.

Σε αντίθεση με το SUPERMAN, το ACTION COMICS είναι πιο street level – από τα δυνατά στοιχεία του Bendis – και επικεντρώνεται στον Clark και την Daily Planet. Οι πυρκαγιές που ήταν στο background του MAN OF STEEL limited series, μπαίνουν στο επίκεντρο, και παρ’ όλο που δεν είναι το πιο ενδιαφέρον plot point με το οποίο θα ξεκινούσε ένας νέος συγγραφέας το run του στον τίτλο, έχει κάποιες προοπτικές. Κυρίως, ένα τέτοιο plot point (αλλά και τα επόμενα, τα οποία θα ακολουθήσουν την ίδια φιλοσοφία) δίνει μια πολύ καλή ευκαιρία στον συγγραφέα να αναδείξει τον Superman ως το σύμβολο ηρωισμού και ελπίδας, που είναι για τον μέσο κάτοικο της Metropolis και, επομένως, για τον μέσο αναγνώστη της σειράς.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι το artwork του Patrick Gleason είναι πανέμορφο. Ελαφρώς διαφορετικό από τη συνηθισμένη του δουλειά, δεν έχει τόσο έντονα μελάνια, την θέση των οποίων παίρνουν τα χρώματα. Ήταν ήδη από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της DC, τα τελευταία χρόνια, αλλά αν συνεχίσει έτσι, θα μετατραπεί στον κορυφαίο. Και φυσικά, σημαντικό συστατικό στην οπτικοποίηση του Superman είναι η διαφορά μεταξύ του ήρωα και του Clark, με την εκδοχή του Gleason να έχει έντονες επιρροές από τον Frank Quietly (ALL-STAR SUPERMAN), αλλά και την ερμηνεία του Christopher Reeve στις κινηματογραφικές ταινίες.