Wonder Woman #51

Επιστροφή στα βασικά!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Wonder Woman #51

WriterSteve OrlandoArtistLaura BragaPublisherDC Comics

Ο Orlando κάνει μια εξαιρετική αρχή του run του στην Wonder Woman, μετά το λιγότερο ικανοποιητικό run του Robinson, που περιελάμβανε σκοτεινούς θεούς, μάχες και χαμένα αδέρφια. Το WONDER WOMAN #51 επιστρέφει στα βασικά, με όμορφο τρόπο, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του χαρακτήρα της πριγκίπισσας Αμαζόνας, μέσα από τις συνομιλίες της με τη φυλακισμένη εχθρό της, Moon Robinson. Η Diana, μετά την νίκη της ενάντια στη Μoon, πηγαίνει κάθε μέρα στο κελί της, για να τη βοηθήσει να μιλήσει και να ξεπεράσει το θυμό της. Η ίδια η Moon αντιστέκεται και αντιμετωπίζει την Diana με εχθρότητα και δυσπιστία, αλλά, εντέλει, αποφασίζει να μιλήσει για τη ζωή της και τις αποφάσεις της.

Tα λόγια των χαρακτήρων και τα καλοσχεδιασμένα panels, μας παρουσιάζουν δύο πολύ διαφορετικές γυναίκες, που όμως τις συνδέει το μαχητικό τους πνεύμα και οι προσωπικές μάχες που έχουν δώσει στη ζωή τους. Οι συζητήσεις τους είναι απαραίτητες, ώστε να μάθει η μια για την άλλη, και ο συγγραφέας δεν διστάζει να εκθέσει, με αμεροληψία, τόσο την οπτική μιας villain για τις ηρωίδες, όσο και το αντίστροφο. Αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο comic, που μιλάει για τους αγώνες που κάθε χαρακτήρας αντιμετωπίζει στη ζωή του και τη σημασία της κατανόησης και της φιλίας.

Το όμορφο artwork έρχεται να αναδείξει την ιστορία σε ένα μικρό διαμάντι, που τα συνδυάζει όλα: ενδιαφέροντες διαλόγους, πλοκή βασισμένη στους δύο χαρακτήρες, εξαιρετικά σκίτσα και χρώματα, που συμπληρώνουν αρμονικά το ένα το άλλο, και φυσικά όλα τα στοιχεία που εκφράζουν τις αξίες της Wonder Woman. H πριγκίπισσα των Αμαζόνων βρίσκεται σε καλά χέρια!