One Punch Man Vol. 14

Όλοι κρύβουμε ένα τέρας μέσα μας
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

One Punch Man Vol. 14

WriterONEArtistYusuke MurataPublisherViz Media

Μόλις έχει τελειώσει το τουρνουά πολεμικών τεχνών στο οποίο έχει λάβει μέρος ο Saitama. Ενώ όλα βαίνουν καλώς, εμφανίζεται ο Goketsu, ο πρώτος νικητής του τουρνουά, ο οποίος πλέον έχει μεταμορφωθεί σε ένα πανίσχυρο τέρας. Η εμφάνιση του Goketsu δεν είναι τυχαία. Έχει έρθει με σκοπό να πείσει τους συμμετέχοντες να μεταμορφωθούν και αυτοί σε τέρατα, καταναλώνοντας monster shells, και να αυξήσουν στο έπακρο την δύναμή τους. Κάποιοι αποφασίζουν να τον ακολουθήσουν. Έτσι, ξεσπάει μια τεράστια μάχη μεταξύ των τεράτων και του νέου πρωταθλητή, Suiryu.

Το volume βασίζεται κυρίως στη δράση, με πολλές μάχες, κάτι που βοηθάει να αναδειχθεί για άλλη μια φορά το τεράστιο ταλέντο του Murata στο σχέδιο. Ο Murata αποτυπώνει άψογα την ένταση των χαρακτήρων και δίνει μια εκπληκτική ζωντάνια στο manga.

Από την άλλη, ο One συνδυάζει μοναδικά, για άλλη μια φορά, τις σοβαρές πτυχές της σειράς, με την “πιο troll” πλευρά. Αποκαλύπτονται οι σκοτεινές πτυχές των διαγωνιζομένων, που αποφασίζουν να γίνουν τέρατα, και φανερώνεται πόσο δειλός είναι μπροστά στον θάνατο ο “άτρωτος” Suiryu. Και μέσα σε αυτό το κλίμα, έρχεται αργοπορημένος ο Saitama και απλά σκοτώνει τον Goketsu με μόνο μια μπουνιά…