The Amazing Spider-Man #2

Everything new is old again
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Amazing Spider-Man #2

WriterNick SpencerArtistRyan OttleyPublisherMarvel Comics

Μετά την αποκάλυψη της “λογοκλοπής” του, ο Peter αναγκάζεται να ξαναπάει σχολείο, με καθηγητή τον Curt Connors a.k.a. Lizard. Φυσικά, οι μπελάδες και οι super villains τον ακολουθούν παντού.

Όπως αναφέρεται και μέσα στο ίδιο το τεύχος, πρόκειται για ένα fresh start για τον ήρωα, αλλά βασισμένο, ταυτόχρονα, στο παρελθόν του. Έτσι, έχουμε ξανά σχέση με την MJ, όπως θα έπρεπε, και τον Pete να παρακολουθεί μαθήματα, αλλά με αρκετές ανατροπές και προσθήκες, για να είναι απόλυτα ενδιαφέρουσα η νέα φάση του πρωταγωνιστή.

Ο Nick Spencer φαίνεται να πιάνει τον παλμό του Spidey και του κόσμου του, διατηρώντας το trademarked χιούμορ του. Από την άλλη, νιώθω ότι η γενικότερη αισιοδοξία που διέπει τον ήρωα, σε αυτά τα πρώτα τεύχη, τονίζεται υπέρμετρα, ώστε να εκπλαγούμε ακόμη περισσότερο όταν γίνει κάτι πραγματικά δραματικό.

Επειδή δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι για το σχέδιο του Ryan Ottley, θα προτιμήσω να αναφέρω το πόσο καλά αποδίδει το οπτικό χιούμορ και πόσο του πάει η small-scale αφήγηση της ιστορίας.