Doomsday Clock #6

Σαν να μην τσουλάει πολύ το πράγμα...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Doomsday Clock #6

WriterGeoff JohnsArtistGary FrankPublisherDC Comics

Αρχίζω να νιώθω κάπως όπως, φαντάζομαι, ένιωθαν οι πρώτοι αναγνώστες του WATCHMEN. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει και οι καθυστερήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, με το DOOMSDAY CLOCK να φτάνει, επιτέλους, στο 6ο τεύχος του. Ένα τεύχος που επικεντρώνεται στους δύο πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της σειράς, το Mime και τη Marionette, και την ιστορία τους στο σύμπαν των Watchmen. Και αν με απασχολούσε πολύ να μάθω περισσότερα για αυτούς τους χαρακτήρες, δεν μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα με δικαίωσε.

Λίγο bullying, λίγο αστυνομική αυθαιρεσία, λίγο από φτώχεια και ορφάνεια, συνθέτουν ένα origin που στερείται πρωτοτυπίας, ενώ παράλληλα (στο παρόν), ο Joker και το εγκληματικό ζευγάρι συνεχίζουν την ανίερη συμμαχία τους, που θα τους οδηγήσει στην αιχμαλωσία ενός ακόμη δημοφιλούς χαρακτήρα, μετά τον Batman στο τέλος του προηγούμενου τεύχους. Και ενώ το τεύχος #5 άφησε τους αναγνώστες σε μια σκηνή εξαιρετικά κρίσιμη και γεμάτη ένταση και δράση, το παρόν τεύχος, με το πολύ αργό pacing, απλά ξαναμείωσε τις προσδοκίες που έχω από τη σειρά.

Σε ένα limited series γεμάτο σκαμπανεβάσματα, το μοναδικό χαρακτηριστικό που παραμένει σταθερό, είναι το εξαιρετικό σχέδιο του Gary Frank. Όμως, έχουμε φτάσει πλέον στα μισά και έλπιζα κάποια στοιχεία της πλοκής αυτού του mini event να είχαν ήδη γίνει πιο ξεκάθαρα. Προφανώς, δεν συστήνω σε κανέναν να εγκαταλείψει τη σειρά, αλλά από ένα comic που συστήνει τους Watchmen στον Batman, περιμένεις καλύτερα αποτελέσματα.