Teen Titans #20

Ένα νέο ξεκίνημα με μια νέα ομάδα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Teen Titans #20

WriterAdam GlassArtistBernard ChangPublisherDC Comics

Απογοητευμένος από τον τρόπο που λειτουργούν ως υπερήρωες οι μεγαλύτεροί του, ο Damian Wayne αποφάσισε να σχηματίσει τη δική του ομάδα, η οποία θα αντιμετωπίζει τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο.

Σαν “πρώτο” τεύχος του νέου ρόστερ, πρόκειται για ένα πολύ γεμάτο τεύχος, καθώς μας συστήνει την ομάδα, της οποίας τα μισά μέλη είναι νέοι χαρακτήρες, μας πετάει κατευθείαν στην μέση μιας αποστολής, μας δείχνει πως τους στρατολόγησε ο Damian, πετάει hints για έναν μελλοντικό αντίπαλο, που κινεί τα νήματα, και κλείνει το τεύχος με ένα cliffhanger αρκετά τολμηρό.

Με τόσα πολλά να γίνονται, είναι λογικό ο Adam Glass να μην μπορεί να τα ισορροπήσει όλα (αν και έχει περισσότερα συν παρά πλην). Για παράδειγμα, φαίνεται ωραία η δυναμική της ομάδας, είναι καθαρά εφηβική (με ό,τι συνεπάγεται αυτό), την διαφοροποιεί από τους άλλους (Teen) Titans, ενώ και οι περισσότεροι από τους νέους χαρακτήρες έχουν προοπτικές. Αλλά, μερικοί χαρακτήρες είναι γραμμένοι στα όρια του “out of character”. Και μιλάω κυρίως για τον Damian, τον οποίον αφορά το προαναφερθέν cliffhanger. Έχει υπάρξει σαφής εξέλιξη και πρόοδος του χαρακτήρα τα τελευταία χρόνια, και μια τέτοια κίνηση μοιάζει αρκετά… περίεργη για το τωρινό characterization του ήρωα.

Βέβαια, μια καθαρά εφηβική ομάδα πρέπει να κάνει λάθη και να βελτιωθεί από αυτά, οπότε το μέλλον θα δείξει τι θα απογίνει ο αγαπημένος μας ψυχωτικός Robin.