The New World #1

Κοσμογονία και Reality TV... Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

THE NEW WORLD. Το εξώφυλλο μου θυμίζει τον Judge Dredd, οι πρώτες σελίδες μας δέιχνουν τα απομεινάρια ενός πολέμου, και όταν ξεφυλλίζω προς τη μέση του τεύχους, τα χρώματα γίνονται έντονα και η περιπέτεια ποικίλλει. Σταματάω το peeking, γιατί κινδυνεύω να φάω spoiler από μόνη μου. Ας το πάρουμε από την αρχή.

Βρισκόμαστε στην Καλιφόρνια ενός δυστοπικού μέλλοντος. Tην Καλιφόρνια που έχει επιβιώσει τη μαζική έκρηξη πυρηνικών κρατήρων, που συνέβη στην Αμερική το 2037. Η πόλη μοιάζει λαμπερή, με μεγάλες οθόνες, εκκεντρικά ντυσίματα, σπιτικά ρομπότ στη διάθεση των πολιτών, καθώς και πρωτότυπα reality show: Το “The Guardians” φιλοξενεί καθημερινά τους αγαπημένους μπάτσους του κοινού, οι οποίοι αιχμαλωτίζουν εγκληματίες και εχθρούς του κράτους στον αέρα, και αφήνουν τους θεατές να ψηφίσουν για την τύχη τους.

Και ενώ ο Logan Maximus λατρεύει να ξεκοιλιάζει τα θύματα του, η μπατσίνα και πρωταγωνίστρια Stella Maris αρνείται να σκοτώσει, προστατευόμενη από τη συγγένειά της με τον President. Τα πράγματα περιπλέκονται, όταν ένας νεαρός αναρχικός ονόματι Kirby Shakaku Miyazaki (πρακτικό όνομα για να μην αδικήσουμε κανένα από τα reference μας), καταλήγει στις τουαλέτες ενός πάρτι με τη Stella. Όταν και οι δύο συνειδητοποιήσουν την ταυτότητα του άλλου, θα είναι πλέον πολύ αργά: η Stella Maris έχει λάβει εντολή να σκοτώσει το one-night stand της.

Το THE NEW WORLD #1 μου άρεσε. Η κοσμογονία είναι ολοκληρωμένη, και η ιδέα ενός reality show που μοιράζει θάνατο, μπορεί να μην είναι πρωτότυπη, αλλά δεν θυμίσε κάτι συγκεκριμένο. Οι δύο πρωταγωνιστές είναι αρκετά ολοκληρωμένοι, και το στοιχείο της τραγικής ειρωνίας μεταξύ τους, πραγματικά απολαυστικό. Το comic είχε λίγο περισσότερους διαλόγους από όσο προτιμώ, και δεν δίστασα να τραβήξω μια-δυο διαγώνιες σε σημεία που δεν έβρισκα χρήσιμα. Επίσης, ενώ το στήσιμο των panels είναι δυνατό, η εναλλαγή των σκηνών ανάμεσα στα δύο πρόσωπα δεν γίνεται πάντα στις σωστές στιγμές, και κουράζει λίγο τον αναγνώστη. Κατά τα άλλα, οι 55 σελίδες του τεύχους κυλάνε με ευκολία και κράτησαν το ενδιαφέρον μου από την αρχή έως το τέλος.

Όσον αφορά το σχέδιο, είμαι πολύ διχασμένη. Αρχικά δεν μου άρεσε, μετά μου άρεσε, και μετά πάλι ξίνισα. Ενώ τα character designs είναι πρωτότυπα και όμορφα, και κάποια backgrounds είναι πραγματικά εντυπωσιακά, τα δύο δεν ταιριάζουν συχνά μεταξύ τους, με τους χαρακτήρες να φαίνεται να μην “πατάνε” στο περιβάλλον τους. Ορισμένες φορές, δε, χρησιμοποιούνται κάποια μοτίβα για ταπετσαρίες, χαλιά και ρούχα, που δεν κολλάνε καθόλου με το υπόλοιπο στiλ και προσδίδουν ένα δυσδιάστατο αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, κάποιες σελίδες είναι πραγματικά ωραίες, με ένα πολύ διασκεδαστικό μονοσέλιδο στη σκηνή του σεξ.

Κρίνοντας από το πρώτο τεύχος, το THE NEW WORLD είναι μια σειρά που σας προτείνω, κι προσωπικά, μάλιστα, ανυπομονώ για τη συνέχεια. Σίγουρα, αυτό που με κράτησε περισσότερο είναι το σενάριο, καθώς προβλέπονται πολλές και αιματηρές συγκρούσεις, συμμαχίες και προδοσίες, αλλά και λίγο love story. Ελπίζω πως το σχέδιο θα βρει την ταυτότητά του, αλλά ακόμη κι αν δεν διορθώσει τα σημεία που βρίσκω αδύναμα, το comic στέκεται και ως έχει. Το μόνο σίγουρο είναι πως σε τέσσερα ακόμη τεύχη, πολλά μπορούν να συμβούν, και περιμένω με χαρά το τέλος Αυγούστου για το επόμενο.