Fire Punch Vol. 3

Ένα ψυχογράφημα γεμάτο δράση και ένταση!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Fire Punch Vol. 3

Writer/ArtistTatsuki FujimotoPublisherViz Media

Η ταινία της Togata βρίσκεται στο peak της, με τον Agni να είναι πολύ κοντά στην πολυπόθητη εκδίκησή του. Ωστόσο, εν αγνοία του, το σενάριο έχει αλλάξει. Δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Doma, αλλά με έναν στρατό από τους πιο αδίστακτους και επικίνδυνους blessed. Η μάχη λαμβάνει χώρα μπροστά σε ένα διχασμένο κοινό: Τους ανθρώπους του Doma, που βλέπουν τον Agni σαν δαίμονα, και τους φυλακισμένους blessed, που τον βλέπουν Agni σαν λυτρωτή θεό. Όμως, στο επίκεντρο βρίσκεται, καθ’ όλη την διάρκεια του volume, ο Agni, ο οποίος, με κάθε γροθιά, έρχεται όλο και πιο κοντά στην αλήθεια της ύπαρξής του.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό στο volume είναι το γεγονός πως παρότι η δράση είναι συνεχής και πολύ έντονη, ο Tatsuki Fujimoto δεν σταματάει να επικεντρώνεται στην ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων. Ο Agni γίνεται διαρκώς όλο και πιο ειλικρινής με τον εαυτό του και, εν τέλει, ανακαλύπτει την αλήθεια για το κίνητρο που έχει για να ζει. Το άλλο σημείο που θεωρώ ενδιαφέρον, είναι ο τρόπος με τον οποίο πραγματεύεται ο Fujimoto το αίσθημα της δικαιοσύνης. Οι blessed βλέπουν τον Agni σαν λυτρωτή, που θα τους ελευθερώσει- δικαιώσει, ενώ οι υπόλοιποι τον θεωρούν προσωποποίηση του σατανά.

Τέλος, το artwork του manga συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Είναι αντισυμβατικό, διαφορετικό και αποτυπώνει πιστά τις ψυχικές αναταραχές των χαρακτήρων.