Previews Picks

September 2018

To PREVIEWS του Σεπτεμβρίου δεν είναι γνωστό για την τεράστια ποικιλία επιλογών, αλλά αν ψάχνεις, πάντα βρίσκεις κάτι. Εκτός κι αν δε θέλεις να ψάξεις, οπότε βασίζεσαι στις προτάσεις των Θάνου Φιλάνη και Τόνιας Στεφανάτου, που έκαναν το ψάξιμο για εσένα…

Blue Pages

Μπήκε ο Σεπτέμβρης, οπότε καλό χειμώνα, μέσα τα κεφάλια, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και λοιπά. Δεν υπάρχει πραγματικά λόγος για κλισέ γκρίνιες όμως, τουλάχιστον όχι στο θέμα του entertainment, μιας και φθινόπωρο σημαίνει νέα σεζόν, που με τη σειρά της σημαίνει νέες κυκλοφορίες. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι καλό μας περιμένει από τις mainstream εκδοτικές στον κατάλογο της Diamond για τον Νοέμβριο.

Green Lantern #1

$4.99 page DC10 DC Comics

Στις καινούργιες κυκλοφορίες της DC έχουμε τον νέο τίτλο του GREEN LANTERN, ο οποίος φέρει το βαρύ όνομα του Grant Morrison στο εξώφυλλο.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, η σειρά θα εστιάζει περισσότερο στην ζωή του Hal Jordan ως διαστημικού μπάτσου, με την πλοκή να ασχολείται με την διαλεύκανση μιας Multiversal συνομωσίας, ένα κεντρικό aspect του χαρακτήρα που συχνά αγνοείται για χάρη πιο απλών cosmic περιπετειών.

Marvel Knights 20th #1

$4.99 page M10 Marvel Comics

Ο συγκεκριμένος νέος τίτλος MARVEL KNIGHTS φαίνεται ότι θα ασχοληθεί με την μοίρα ενός Matt Murdock που αρχίζει να θυμάται. Το τι ακριβώς θυμάται και γιατί δεν το θυμόταν προηγουμένως δεν το γνωρίζω, γιατί, ομολογουμένως, έχω μείνει λίγο πίσω στο continuity της Marvel. Στο εξώφυλλο ωστόσο υπάρχουν ο Daredevil, ο Black Panther, ο Punisher και, τέλος, ο Karnak, ο οποίος, όταν γράφεται καλά είναι από μόνος του καλή αφορμή για να διαβάσεις έναν τίτλο.

The Vision #1

$3.99 page M20 Marvel Comics

Ο καινούργιος τίτλος VISION φαίνεται ότι θα επιχειρήσει να συνεχίσει από εκεί που μας άφησε το run του Tom King. Σαν ιδέα έχει οπωσδήποτε ενδιαφέρον, γιατί ποιος θα μπορούσε να πει όχι σε περισσότερες ιστορίες με την ρομποτική οικογένεια των Visions, αλλά ταυτόχρονα, το νέο δημιουργικό team θα έχει έναν ιδιαίτερα σημαντικό προκάτοχο να ξεπεράσει και μένει να περιμένουμε την κυκλοφορία του τίτλου για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Uncanny X-Men #1

$7.99 page M2 Marvel Comics

Η πανηγυρική επιστροφή των “Children of the Atom” ξεκινάει με ένα τεύχος 72 σελίδων και, όπως επιβάλλεται σε ιστορίες υπερηρωικών ομάδων, η μάχη που τους περιμένει αυτή τη φορά πιθανόν να είναι η μεγαλύτερη και η τελευταία τους και… τέλος πάντων, ξέρετε πώς πάει.

Η απουσία των μεταλλαγμένων από το προσκήνιο τα τελευταία χρόνια έχει στοιχήσει σε πολλούς αναγνώστες και ο καινούργιος UNCANNY τίτλος μοιάζει να υπόσχεται να αναπληρώσει για αυτό.

Middlewest #1

$3.99 page 52 Image Comics

Ένα setting που μοιάζει με εμφανώς πιο φανταστική εκδοχή της αμερικανικής ενδοχώρας, ένας νεαρός πρωταγωνιστής, μια αλεπού και μια ζωντανή και ιδιαίτερα θυμωμένη καταιγίδα. Ο Skottie Young φαίνεται να ξεκινάει μια ενδιαφέρουσα ιστορία, που ακροβατεί ανάμεσα στο παράξενο και το χαριτωμένο. Η ατμόσφαιρα του artwork με έπεισε από μόνη της να τσεκάρω το πρώτο τεύχος.

Magic The Gathering: Chandra #1

$3.99 page 160 IDW Publishing

Ένας τίτλος που κατέληξε σε αυτό το Previews Picks περισσότερο ως προσωπικό soft spot, η συγκεκριμένη σειρά της IDW ασχολείται με την pyromancer Chandra Nalaar, μια από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες του card game MAGIC THE GATHERING.

Το lore του MAGIC: THE GATHERING γενικότερα είναι πολύ περισσότερο σε ποιότητα, αλλά και σε ποσότητα, απ’ όσο πραγματικά χρειάζεται ένα παιχνίδι με κάρτες και προσωπικά βρίσκω οποιαδήποτε απόπειρα να αξιοποιηθεί και σε άλλα Μέσα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και γεμάτη potential, αν βρεθεί στα σωστά χέρια.

Green Pages

Ο Σεπτέμβρης ήρθε και κάποιοι επιστρέφουν στην ρουτίνα της καθημερινότητας, ενώ κάποιοι άλλοι δούλευαν όλο το καλοκαίρι, οπότε και ψάχνουν μια απόδραση από τα συνηθισμένα. Είναι αμφίβολο αν τα Previews αυτού του μήνα θα ικανοποιήσουν και τους μεν και τους δε, όσον αφορά στα λιγότερο διαφημισμένα comics, καθώς οι πράσινες σελίδες δεν υπόσχονται πολλά. Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος θέλει να πάρει μια ανάσα από Marvel, DC και Ιmage, εδώ είμαστε!

James Bond #1

$3.99 page 180 PublisherDynamite Entertainment

O Greg Pak φαίνεται ταιριαστός για τον τίτλο του James Bond, οπότε οι fans του Βρετανού πράκτορα έχουν λόγους να είναι αισιόδοξοι. Ενδιαφέρον μοιάζει και το artwork του Marc Laming.

P. Graig Russell’s Salome Αnd Other Stories

$125.00 page 390 PublisherWayne Alan Harold Productions

Mια ανθολογία έργων του εκπληκτικού P. Graig Russell σε μια τσουχτερή τιμή – αλλά τα λόγια είναι περιττά, όταν μιλάμε για τέτοιους θρύλους.

Alan Moore’s Writing for Comics

$5.95 page 285 PublisherAvatar Press

Δοκίμια του Αlan Moore, σχετικά με την τέχνη της συγγραφής comics, με εικονογράφηση του Jacen Burrows. Θα το ξεφύλλιζα σίγουρα σε μια βιβλιοθήκη, δεδομένης της σπουδαιότητας του Alan Moore. Το μέχρι πρόσφατα χαμένο δοκίμιο από το 1985 που εμπεριέχεται στη συλλογή με ενθουσιάζει σίγουρα περισσότερο από το πιο ανανεωμένο και πρόσφατό του.

This Nightmare Kills Fascists

$19.99 page 286 PublisherAvery Hill Publishing

Aν μη τι άλλο, ο τίτλος σε τραβάει. Παρουσιάζεται ως ανθολογία τρόμου, που αντικατοπτρίζει τα σύγχρονα πολιτικά γεγονότα με 18 ιστορίες και έχει αρκετά καλό cover, οπότε σίγουρα θα τις ρίξω μια ματιά.

Snap Flash Hustle #1

$3.99 page 288 PublisherBlack Mask Studios

Ένα άφραγκο μοντέλο στη Νέα Υόρκη αποφασίζει να πουλήσει ναρκωτικά στην ελίτ, για να βγάλει περισσότερα χρήματα. Ελπίζω να είναι πιο ενδιαφέρον από όσο ακούγεται.