Amazing Spider-Man #5

It's good to be back!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Amazing Spider-Man #5

WriterNick SpencerArtistRyan OttleyPublisherMarvel Comics

Η βελτίωση μιας ιστορίας είναι πάντα κάτι θετικό, ακόμα και αν δεν καταφέρνει να σώσει απόλυτα την κατάσταση. Το πέμπτο τεύχος του νέου AMAZING SPIDER-MAN σηματοδοτεί επιτέλους το τέλος του διαχωρισμού Peter Parker/Spider-Man και ο αναγνώστης ανασαίνει με ανακούφιση.

Μια αντικειμενικά πρωτότυπη ιδέα, που όμως στην εκτέλεση της πήγαν όλα στραβά. Ευτυχώς για εμάς, το όλο πόνημα έληξε πολύ γρήγορα, ώστε να μπορέσουμε και πάλι να απολαύσουμε τον αγαπημένο μας ήρωα, όπως πρέπει να είναι.

Το τεύχος δεν ξεκινάει καλά. Υπάρχει το ίδιο άβολο χιούμορ με τα προηγούμενα και συνεχίζεις να σιχαίνεσαι τον ίδιο τον Άνθρωπο Αράχνη. Όμως, σα να διαβάζει το μυαλό σου, ο σεναριογράφος μαζεύει όπως-όπως ό,τι έχει συμβεί και επαναφέρει τον ήρωα στην αρχική του κατάσταση. Ανακουφισμένος, αρχίζεις να βλέπεις πως κάπως βελτιώνεται η κατάσταση και, καθώς φτάνεις στο τέλος, προετοιμάζεσαι για κάτι καλό. Το τεύχος κλείνει με cliffhanger, καθώς ανακοινώνεται η επιστροφή του Kraven The Hunter και ζητωκραυγές ακούγονται. It’s good to be back, Spidey!