Fantastic Four #2

World’s Greatest Comic?
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Fantastic Four #2

WriterDan SlottArtistSara PichelliPublisherMarvel Comics

Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη τελευταία φορά που οι Fantastic Four αποτέλεσαν τη ναυαρχίδα της εκδοτικής, όμως, στη συνείδηση των αναγνωστών, πάντα θα αποτελούν την καρδιά της Marvel.

Στο δεύτερο τεύχος της νέας σειράς μαθαίνουμε ότι, μετά τα γεγονότα του SECRET WARS, η οικογένεια Richards και η Future Foundation ταξίδευαν για χρόνια, αναδημιουργώντας και διευρύνοντας το Multiverse. Στηριζόμενος στο κλισέ της δράσης- αντίδρασης, ο Dan Slott μας συστήνει μια νέα απειλή, η οποία έχει σκοπό να καταστρέψει ό,τι αυτοί δημιούργησαν όλο αυτό το διάστημα. Και στη συνέχεια, κάνοντας χρήση ενός κάπως αφελούς συγγραφικού τεχνάσματος, επιτέλους επανενώνει, με μια αρκετά ευρεία έννοια, την ομάδα των Fantastic Four.

Παρόλο που έχω αρκετές ενστάσεις για το σενάριο του Slott, μπορώ προς το παρόν να τις παραμερίσω, αφού το γενικότερο κλίμα είναι πιστό στο πνεύμα του τίτλου και στην ιστορία των χαρακτήρων. Το βασικό μου πρόβλημα μάλλον έχει να κάνει με τη villain, η οποία είναι τελείως αδιάφορη, γελοιωδώς overpowered, ενώ το look της είναι πραγματικά για γέλια. Από την άλλη, το artwork της Sara Pichelli, αν και απέχει αρκετά από αυτό που εγώ θα θεωρούσα ιδανικό για τον τίτλο, έχει να επιδείξει κάποια εντυπωσιακά panels και νομίζω ότι σε γενικές γραμμές κινείται λίγο πάνω από το μέσο όρο των comics που εκδίδει αυτή τη στιγμή η Marvel.

Παρόλο, λοιπόν, που το δεύτερο τεύχος δεν ανεβάζει φοβερά ψηλά τον πήχη, ομολογουμένως είναι αρκετά καλύτερο από το πρώτο και σίγουρα ανοίγει την όρεξη για το επόμενο τεύχος.