The Dreaming #1

Νέες περιπέτειες χωρίς τον άρχοντα του βασιλείου
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Dreaming #1

WriterSimon SpurrierArtistBilquis EvelyPublisherDC Comics (Vertigo)

17 χρόνια μετά το THE SANDMAN, η Vertigo ανακοίνωσε ότι οι πύλες του βασιλείου των ονείρων ανοίγουν ξανά για τους αναγνώστες. Αυτή τη φορά, ξεναγός μας δεν είναι ο αρχιτέκτονας Neil Gaiman, αλλά ο αγαπημένος Simon Spurrier και τα εικαστικά ηνία κατέχει ο Bilquis Evely.

Κατά κάποιον τρόπο, η απουσία του Gaiman αντικατοπτρίζεται και στο νέο story. Ο Morpheus, άρχοντας του The Dreaming, έχει εγκαταλείψει το βασίλειό του και κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται. Οι πιστοί του ακόλουθοι, Lucien και Matthew, προσπαθούν να τον βρουν και στο μεταξύ να διαχειριστούν την κατάσταση όσο εκείνος λείπει. Στο μεταξύ, η νεαρή επαναστάτρια Dora βρίσκει την ευκαιρία να κλέψει όνειρα και να παραβεί εν γένει τους κανόνες. Τα πράγματα όμως δείχνουν να περιπλέκονται, καθώς τα προβλήματα μάλλον δεν θα σταματήσουν εύκολα.

Το πρώτο αυτό τεύχος ήταν αρκετά εισαγωγικό, δείχνοντας ωστόσο τη διάθεση να κινηθεί σε πιο ανάλαφρα μονοπάτια. Για να είμαι ειλικρινής, δε με τρέλανε. Έχω, πάντως, πίστη στον Spurrier και συνεπώς θα του δώσω μια ευκαιρία. Το σημαντικό εν προκειμένω δεν είναι να αποδείξει αν μπορεί να υποκαταστήσει τον Gaiman, αλλά αν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα υλικά εκείνου, ώστε να χτίσει κάτι ξεχωριστό και ταυτόχρονα εξίσου ενδιαφέρον. Κατά τα λοιπά, το artwork είναι πολύ καλό, με μερικές σελίδες, μάλιστα, να είναι πάρα πολύ εντυπωσιακές. Στα υπέρ του τεύχους και το εκπληκτικό εξώφυλλο του Jae Lee.

Συμπερασματικά, εκτιμώ ότι κινείται σε καλό δρόμο, θα χρειαστεί ωστόσο μια περίοδος προσαρμογής στη μετά Gaiman εποχή, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει.