O Καβάφης Μέσα Από Ιαπωνικά Animation!

Ποίηση και animation στις 5 Οκτωβρίου

Στο πλαίσιο της “Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου” και της Νύχτας Πολιτισμού του Athens Culture Net, διεξάγεται η πρωτότυπη εκδήλωση Ο Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ, με animation Iαπώνων φοιτητών, εμπνευσμένων από τον μεγάλο ποιητή. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο δελτίο Τύπου.

ATHENS MULTIMATION: Ο Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ

Η εκδήλωση Ο Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ πραγματοποιείται στη Nύχτα Πολιτισμού του Athens Culture Net, στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, της οποίας μέγας χορηγός είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

― Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, ώρα: 20:00, Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστας Κοτσάνας (Πινδάρου 6, Κολωνάκι, Αθήνα)

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων θα πραγματοποιήσει προβολές animation των φοιτητών του Musashino Art University, που ασχολήθηκαν με τον Αλεξανδρινό ποιητή, κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013, 2016, 2017 και 2018. Θα διαβαστούν ποιήματά του στα ελληνικά και ιαπωνικά από τους παρευρισκόμενους, θα προβληθούν σχέδια και illustration των φοιτητών και μεταφρασμένα ποιήματά του στα Ιαπωνικά.

O Στέλιος Παπαλεξανδρόπουλος, καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και γνώστης της Ιαπωνικής γλώσσας και κουλτούρας, θα αναφερθεί στην Ποίηση και τους Ποιητές της Ιαπωνίας.

– Επικεφαλής του project είναι ο Dino Sato, animator.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

Είσοδος ελεύθερη.

———————————————————

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Ιστοχώρος: www.athensmultimation.eu