A Walk Through Hell #4

Το τοπίο ξεκαθαρίζει...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

A Walk Through Hell #4

WriterGarth EnnisArtistGoran SudzukaPublisherAfterShock Comics

Ο Garth Ennis έχει επιστρέψει, αυτή τη φορά με τη βοήθεια του Goran Sudzuka στο σχέδιο, για να παραδώσει ένα έργο με έντονα vibes από Η.P. Lovecraft και λίγο από David Lynch.

Οι ειδικοί πράκτορες του FBI, Shaw και McCregor, αναλαμβάνουν να ερευνήσουν μια παλιά αποθήκη. Κατά τη διάρκεια της έρευνας παρασύρονται σε ένα λαβύρινθο παράνοιας και ενοχών που συνεχώς τους κάνει να αμφισβητούν τι είναι πραγματικό και τι όχι. Παράλληλα, στοιχειώνονται από την αποτυχία να λύσουν την προηγούμενη μεγάλη υπόθεση τους, που αφορούσε σε ένα δίκτυο απαγωγής και δολοφονίας παιδιών. Η αφήγηση εναλλάσσεται συνεχώς από το παρελθόν στο παρόν, προκαλώντας μια σχετική σύγχυση. Ωστόσο, όσο περισσότερο προχωρούν μέσα στην αποθήκη τόσο περισσότερο φαίνεται πως τίποτα δεν είναι τυχαίο και πως μάλλον όλα συνδέονται με κάποιο μεταφυσικό τρόπο. Στο A WALK THROUGH HELL #4 μέσα από την εναλλαγή του χρόνου ξεκαθαρίζει λίγο περισσότερο το τοπίο, καθώς η σειρά δεν ξεκινά με μια συμβατική αφήγηση, αλλά ξεκινά από τη μέση της υπόθεσης, αφήνοντας πολλά κενά και ερωτηματικά.

Το σχέδιο του Sudzuka είναι σχετικά ρεαλιστικό και πολλές φορές αρέσκεται στο gore, για να σπάσει λίγο τη μονοτονία των μουντών panels. Δεν είναι κάτι τρομερό, αλλά ταιριάζει στο ύφος του Ennis.

Το A WALK THROUGH HELL αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη από τον Ennis και θυμίζει έντονα την δουλειά του στο CALIBAN.