American Gods: My Ainsel #5

Ένα side story κλέβει την παράσταση
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

American Gods: My Ainsel #5

WritersNeil Gaiman, P. Craig RussellArtistsScott Hampton, Mark BuckinghamPublisherDark Horse Comics

Το επικό έργο του Neil Gaiman επιτέλους μεταφέρθηκε παράλληλα σε διαφορετικά μέσα (comics και τηλεόραση). Η σειρά MY AINSEL αποτελεί sequel του SHADOWS και εξιστορεί τις περιπέτειες του Shadow (κατά κύριο λόγο) στη μικρή και κρύα πόλη Lakeside, περιμένοντας εκ νέου διαταγές από τον εργοδότη του, Mr. Wednesday. Κατά τη διάρκεια της “αναμονής” του στο Lakeside, ο Shadow επιχειρεί να γνωριστεί με τους κατοίκους της μικρής πόλης, αποφεύγοντας παράλληλα να κινήσει υποψίες για την ταυτότητα του, οπότε και υιοθετεί το όνομα Mike Ainsel (εξ ου και ο τίτλος, wordplay της έκφρασης Μy Angel).

Στο τεύχος #4, η ιστορία δεν επικεντρώνεται τόσο πολύ στον Shadow, αλλά περισσότερο σε ένα side story, με πρωταγωνιστές δύο δίδυμους μαύρους σκλάβους (και κυρίως τα πνεύματα που τους προστατεύουν), που οδηγήθηκαν με τη βία από τη φυλή τους στην Αφρική στις φυτείες των λευκών αποικιοκρατών στις ΗΠΑ. Μια αρκετά δυνατή και συναισθηματική ιστορία που προσφέρει και ένα είδους διαλείμματος από τις δύο βασικές αφηγήσεις της σειράς, των πόλεμο των νέων και των παλιών θεών αλλά και τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις νεαρών παιδιών στην πόλη Lakeside, στην οποία “έτυχε” να βρεθεί ο Shadow.

Το σχέδιο αλλάζει δύο φορές μέσα στο τεύχος, καθώς υπάρχουν δύο διαφορετικοί artists. Το σχέδιο στην ιστορία με πρωταγωνιστή τον Shadow είναι σε γενικές γραμμές βαρετό, χωρίς κάποια ιδιαίτερη αξία. Το σχέδιο στην ιστορία των διδύμων, ωστόσο, αλλάζει και γίνεται αρκετά πιο ζωηρό και έντονο, κάνοντας την ανάγνωση πολύ πιο ευχάριστη.