Seven To Eternity #11

Εξακολουθεί να γίνεται καλύτερο και "μεγαλύτερο"
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Seven To Eternity #11

WriterRick RemenderArtistJerome OpeñaPublisherImage Comics

Στο SEVEN TO ETERNITY, αυτό που ξεκίνησε σαν μια σκοτεινή, ενδιαφέρουσα περιπέτεια τείνει να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα δείγματα fantasy που μπορείτε να βρείτε αυτή τη στιγμή εκεί έξω.

Με τον πρωταγωνιστή, Adam Osidis, να μοιράζεται πλέον το ίδιο κελί με τον μεγάλο εχθρό του, αυτό που γίνεται πλέον ξεκάθαρο είναι πως ο Rick Remender έχει πετύχει ουσιαστικά μια τέλεια αποδόμηση του στερεοτυπικού “Σκοτεινού Άρχοντα” στο πρόσωπο του Mud King (ή God of Whispers, ανάλογα με το αν είναι κανείς υποστηρικτής του ή όχι), που καταφέρνει να φτάσει αρκετά πιο βαθιά από την εύκολη, μονοδιάστατη εξήγηση μιας τραυματικής παιδικής ηλικίας ή ενός διεστραμμένου ιδεαλισμού (και τα δύο στοιχεία που, παρ’όλα αυτά, υπάρχουν στο παρελθόν του Mud King) και να φτιάξει έναν “κακό” με μια τόσο καλά δομημένη κοσμοθεωρία και σχέδιο, που φέρνει σε δύσκολη θέση τους πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Στην εικονογράφηση, ο Jerome Opena συνεχίζει να κάνει τα πάντα να μοιάζουν φθαρμένα, απειλητικά και κυρίως παράξενα, με έναν μοναδικά ελκυστικό τρόπο, που σε κάνει να θέλεις να εξερευνήσεις και το τελευταίο χιλιοστό που σου επιτρέπουν τα panels-παράθυρα που σου δίνουν οι δημιουργοί στον κόσμο τους.

Μπορεί στην αρχή το SEVEN TO ETERNITY να προκαλούσε απλά συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά πλέον φαίνεται να εξελίσσεται σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, στο οποίο ειδικά οι αναγνώστες fantasy θα πρέπει να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους.