Fearscape #1

Έξυπνο, συναρπαστικό και με προοπτική
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Fearscape #1

WriterRyan O’SullivanArtistAndrea Mutti

Δεν είχα ιδέα τι μπορεί να με περιμένει διαβάζοντας αυτό το τεύχος. H παρουσίασή του έμοιαζε ενδιαφέρουσα, αλλά και πάλι, πόσες φορές έχουμε πέσει θύματα μιας καλής παρουσίασης, μιας ιδέας που παρουσιάζεται ως ενδιαφέρουσας, αλλά τελικά ο θησαυρός αποδεικνύεται άνθρακας;

Τελικά, αυτή τη φορά δεν απογοητεύτηκα. Πράγματι, η παρουσίαση μας μιλά για τον κόσμο του Fearscape, την παράλληλη πραγματικότητα, όπου οι φόβοι των ανθρώπων αποκτούν μορφή. Το μέρος όπου, σε κάθε γενιά, ένας εκλεκτός αγωνιστής πολεμά τους φόβους των συνανθρώπων του. Οι εκλεκτοί αυτοί δεν είναι άλλοι από συγγραφείς ή παραμυθάδες, που τους διαλέγει η Μούσα. Έτσι έγινε και εδώ, μόνο που η Μούσα έκανε λάθος και αντί να την ακολουθήσει στον κόσμο της ο πραγματικά αξιόλογος συγγραφέας, τη θέση του πήρε ο σφετεριστής, ζηλιάρης, λογοκλόπος wannabe, και τώρα η ανθρωπότητα εξαρτάται από αυτόν.

Πολύ καλή η εξέλιξη της ιστορίας, με έξυπνο σπάσιμο του τοίχου μεταξύ αναγνώστη και συγγραφέα-πρωταγωνιστή. Ταυτόχρονα, το τεύχος αφήνει να εννοηθούν ενδεχόμενα subplots, ενώ τεχνηέντως δεν μας αποκαλύπτει τον μεγαλύτερο φόβο, δηλαδή τον villain της περιπέτειας, ωστόσο ίσως και εκεί αφήνει ένα κρυμμένο στοιχείο. Επίσης, πολύ ωραία δουλειά στο artwork, τόσο στο σχέδιο όσο και στο χρώμα.

Γενικώς, μια δουλειά που αξίζει της προσοχής σας. Εμένα, πάντως, με κέρδισε.