Bloodshot: Salvation #12

Αποκαρδιωτικό Κλείσιμο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Bloodshot: Salvation #12

WriterJeff LemireArtistDoug BraithwaitePublisherValiant

Όταν, πριν από ένα χρόνο, πήρα το πρώτο μου comic με πρωταγωνιστή τον Bloodshot, είχα αρκετές ελπίδες και προσδοκίες. Τώρα, που η σειρά τελείωσε, νομίζω πως, ως επί το πλείστον, επιβεβαιώθηκαν, εκτός, ίσως από το τελευταίο τεύχος.

Από την μία, δεν περίμενα ένα τόσο αδύναμο και προβλέψιμο κλείσιμο. Από την άλλη, το λάθος ήταν δικό μου. Ο Bloodshot δεν είναι ένας περαστικός χαρακτήρας (το ίδιο ισχύει για την οικογένειά του και τους villains του). Είναι ένα από τα δυνατά “χαρτιά” της εκδοτικής και δεν θα έπρεπε να περιμένουμε μεγάλες αλλαγές ή απώλειες. Το ότι έχουμε έναν “μίνι-θηλυκό Bloodshot”, δεν λέει τίποτα. Μετά το σοκαριστικό cliffhanger του προηγούμενου τεύχους, έχουμε τους “άλλους” Bloodshot να πολεμούν τον Rampage, o οποίος αποδυναμώνεται (απλώς) με voodoo, την Jessie να σώζεται, ουσιαστικά, μόνη της, και τον Ray να κάνει “το σωστό”.

Να με συμπαθάτε για τα spoilers, αλλά αν έχετε δει έστω και μία “αμερικάνικη” ταινία, θα ξέρατε την κατάληξη.

Ευτυχώς που υπάρχει και ο Doug Braithwaite. Το σκίτσο του είναι εκπληκτικά ρεαλιστικό και σκοτεινό, τόσο όσο χρειάζεται για να δίνει ατμόσφαιρα, χωρίς να ψάχνεις να καταλάβεις τι κοιτάζεις. Ανυπομονώ να δω και άλλες δουλειές του!

Οι περιπέτειες του Bloodshot συνεχίζονται και τώρα πια έχουμε και την κόρη. Η ποιότητα της συνέχειας δεν θα αργήσει να φανεί…