Batman Kings Of Fear #2

Μην το διαβάσετε!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman Kings Of Fear #2

WriterScott PetersonArtistKelley JonesPublisherDC Comics

Θα μπορούσα να παραπέμψω μόνο στο review του πρώτου τεύχους από τον Παναγιώτη Σενούντα και να μην πω τίποτε άλλο, αλλά πρέπει να γράψω περισσότερες από 150 λέξεις για να εγκρίνει το snapshot αυτό ο αρχισυντάκτης. Προς στιγμήν, σκέφτηκα να γράψω τη λέξη “χάλια” 151 φορές (κλεμμένο από ΤRANSMETROPOLITAN, ξέρω), αλλά νομίζω ότι ούτε αυτό θα πέρναγε.

Επειδή πρέπει να αιτιολογήσω την άποψή μου, θα τα πω σύντομα, γιατί με θλίβει η διαδικασία. Έχουμε 2018, έχουν γραφεί, ειδικά τα τελευταία χρόνια, εξαιρετικές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Batman και έρχεται ο άλλοτε editor του τίτλου, Scott Peterson, να μάς πει τί; Μια κλισεδούρα με κλωτσομπουνίδια και σενάριο για εξάχρονα. Ξέθαψαν και τον Kelley Jones να κάνει το σχέδιο. Ποτέ δεν ήμουν fan του artwork του, αλλά εδώ νομίζω ότι, πλην μερικών εξαιρέσεων, το σχέδιο είναι μαύρο χάλι, σε σημείο που δεν καταλαβαίνουμε τι βλέπουμε, με τις τόσες δυσαναλογίες στην ανατομία και την προοπτική.

Κρίμα γιατί το potential ήταν μεγάλο. Ο Scarecrow είναι ένας villain που δίνει στον συγγραφέα τη δυνατότητα να επεξεργαστεί το πιο δυνατό και ακραίο συναίσθημα, τον φόβο, και εδώ, σε ένα mini series 6 τευχών, στα πρώτα δυο δεν έχουμε δει απολύτως τίποτα το ενδιαφέρον. Οι οδηγίες χρήσης οδοντόβουρτσας έχουν ενδεχομένως περισσότερη πλοκή, βάθος, σασπένς και ενδιαφέρον από τον τίτλο, μέχρι στιγμής.