Errand Boys #1

Μια αρκετά αργή αρχή...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Errand Boys #1

WriterD.J. KirkbrideArtistNikos KoutsisPublisherImage Comics

Το ERRAND BOYS ξεκίνησε με ένα ενδιαφέρον premise: Βρισκόμαστε στο μέλλον, όπου loser τύποι σαν τον πρωταγωνιστή, Jace Lopaz, βγάζουν τα προς το ζην κάνοντας θελήματα, που βάζουν συχνά τη ζωή τους σε κίνδυνο. Αν και ο Jace είναι συνηθισμένος σε αυτόν τον άγριο τρόπο ζωής, αναγκάζεται ξαφνικά να γίνει κηδεμόνας του μικρού ετεροθαλή αδερφού του, τον οποίο αντιπαθεί. Το 13άχρονο αγόρι θα ακολουθήσει τον Jace στις επικίνδυνες αποστολές του, πράγμα που θα αλλάξει τα δεδομένα…

Ή μάλλον, φαντάζομαι πως θα αλλάξει τα δεδομένα, μια και το πρώτο τεύχος σπαταλάει τόσο χρόνο σε ανούσια flashbacks και δευτερεύουσες σχέσεις, που ξεχνά να ασχοληθεί με τη βασική ιστορία. Οι περισσότερες πληροφορίες φτάνουν στον αναγνώστη μέσω captions, όπου μαθαίνουμε τα πάντα για το παρελθόν του πρωταγωνιστή, πράγμα το οποίο εμποδίζει την ιστορία να αναπτυχθεί σωστά, και μας αφήνει σε ένα “cliffhanger” δύο χαρακτήρων, για τους οποίους δεν έχουμε προλάβει να νοιαστούμε.

Όσον αφορά στο σχέδιο του Νίκου Κούτση, δεν μπορώ παρά να θαυμάσω τον χαρακτήρα του, ακόμη και αν, κάποιες φορές, γίνεται “φλύαρο” για τα γούστα μου. Ορισμένα panels είναι υπερβολικά φορτωμένα, και το comic δεν “αναπνέει” αρκετά, μπουκώνοντάς τον αναγνώστη με πολλές γραμμές. Παρ’ όλα αυτά, το τεύχος έχει αρκετές δυνατές σελίδες και δεν τσιγκουνεύεται τις τολμηρές σκηνοθεσίες.

Συνολικά, το ERRAND BOYS κάνει μια αργή αρχή, θυσιάζοντας πολλή δράση για captions που περιγράφουν τα πάντα, ακόμη και ό,τι συμβαίνει στο ίδιο το panel. Ξοδεύοντας 6 ολόκληρες σελίδες για ένα back-up story, που δεν ωφελεί κάπου την ongoing ιστορία, το πρώτο τεύχος δεν βάζει τις βάσεις για να μας οδηγήσει στο να αναζητήσουμε τα επόμενα.