The Dreaming #2

Τα πράγματα αλλάζουν
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Dreaming #2

WriterSimon SpurrierArtistBilquis EvelyPublisherDC Comics (Vertigo)

Τα πράγματα στο Dreaming αλλάζουν. Ο Dream λείπει, τα σύνορα του κόσμου των ονείρων είναι πιο εύθραυστα και επιρρεπή στην επαφή με άλλους κόσμους και πλάσματα ξένα στο Dreaming έχουν αρχίσει να θεωρούν το μέρος σπίτι τους. Σε όλα αυτά, ακολουθούμε τον Merv Pumpkinhead ως άνθρωπο μιας (έντονα βρετανικής) εργατικής τάξης, που, στη θέα των ξαφνικών αλλαγών, ωθείται στον αντιδραστισμό, μια επιλογή που ίσως να μοιάζει λίγο “on the nose”, αλλά παραμένει αρκετά εύστοχη και επίκαιρη, χωρίς παράλληλα να βιάζεται να καταδικάσει τον, κατά βάθος, συμπαθή Merv.

Αυτό που έχει γίνει σαφές από τη μέχρι τώρα πορεία του SANDMAN UNIVERSE, είναι πως τα νέα comics της Vertigo δεν είναι το THE SANDMAN και θα ήταν παράλογο να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις από αυτά. Οι εμπλεκόμενοι δημιουργοί είναι διαφορετικοί, η εποχή (και τα ερεθίσματα που πάνε πακέτο μ’ αυτήν) είναι διαφορετική, ακόμη και η ποιότητα της εικονογράφησης και του coloring έχει αλλάξει, δημιουργώντας ένα τελείως διαφορετικό κλίμα στις σελίδες τους.

Αυτό που μοιάζει να ξεκινάει στα τεύχη τους, όμως, είναι ένα ιδιαίτερα καλά ενορχηστρωμένο event, με καλογραμμένους χαρακτήρες και πολλά μυστήρια που περιμένουν να αποκαλυφθούν.