Nightwing #50

The hero forgot(ten)
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Nightwing #50

WriterBenjamin PercyArtistsTravis Moore, Christopher MooneyhamPublisherDC Comics

Πρόσφατα, ο Nightwing βρέθηκε θύμα απόπειρας εκτέλεσης από το sniper του KGBeast, μπροστά στα μάτια του Batman και του Jim Gordon. Μια τέτοια επίθεση δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον ήρωα και στο τεύχος βλέπουμε τι αλλαγές έχει υποστεί. Έχει αμνησία, η προσωπικότητα του έχει αλλάξει, δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την παλιά του ζωή, παθαίνει blackouts… Όλο το πακέτο. Ταυτόχρονα, βλέπουμε flashbacks από το τέλος της θητείας του χαρακτήρα ως Robin, όταν φαίνεται να έχει αρχίσει να ανεξαρτητοποιείται και να αντιμετωπίζει τον Scarecrow.

Ας δεχτούμε ότι ο Dick (πλέον Rick) κατάφερε να ξυπνήσει τόσο γρήγορα από σφαίρα στο κεφάλι – έχουμε δει τόσα και τόσα στα comics. Ενώ είναι ξεκάθαρα προσωρινή αλλαγή, με ημερομηνία λήξης σε κανένα χρόνο, δεν παύει να μου φαίνεται πολύ περίεργη επιλογή. Δεν έχει καθόλου self-awareness η DC ότι, πρώτον, η αμνησία είναι ένα τεράστιο κλισέ και δεύτερον, ότι τώρα ο Dick είναι ένας δεύτερος Jason Todd; Μάλλον έχει και πρόκειται για στοχευμένη επιλογή, αν δούμε τι έκανε με κάνα-δυο ακόμη χαρακτήρες σχετικούς με τον Dick, στο HEROES IN CRISIS.

Βέβαια, το τεύχος αυτό καθαυτό δεν είναι καθόλου κακό. Κυλάει σαν νεράκι κατά την ανάγνωση, όσο βλέπουμε τις νέες πτυχές της ζωής του “Rick”, στην πιο σκοτεινή πλευρά του Bludhaven, ενώ και το artwork του Travis Moore είναι φανταστικό.