Black Lightning S02E01

The Book of Consequences Chapter One: Rise of the Green Light Babies
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Black Lightning

Season/EpisodeS02E01 WritersSalim Akil, Mara Brock Akil DirectorSalim Akil CastCress Williams, China Anne McClain, Nafessa Williams, Christine Adams, James Remar, Marvin "Krondon" Jones III, Damon Gupton, Skye P. Marshall NetworkThe CW

Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη σεζόν BLACK LIGHTNING. Όχι μόνο λόγω χαμηλής τηλεθέασης, αλλά γιατί η σειρά θα μπορούσε να κλείσει, χωρίς να ξεχειλώνει η πλοκή, προκειμένου να γεμίσει ο τηλεοπτικός χρόνος.

Στο πρώτο επεισόδιο, ο Jefferson έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του, καθώς η θέση του ως διευθυντής φαίνεται να κινδυνεύει, ενώ παράλληλα ένας ακόμη χαρακτήρας ανακαλύπτει τη μυστική του ταυτότητα. Παράλληλα, η Lynn ανακρίνεται, αναφορικά με τη σχέση της με όσα συνέβησαν στο φινάλε της προηγούμενης σεζόν, η Anissa παίρνει μια δύσκολη απόφαση, προκειμένου να βοηθήσει τις οικογένειες των Green Light Babies, ενώ η Jennifer χάνει όλο και περισσότερο τον έλεγχο των δυνάμεών της. Τέλος, η Kara ζητά τη βοήθεια του Gambi, προσφέροντάς του, ως αντάλλαγμα, τη βαλίτσα που έχει στα χέρια του ο Tobias Whale.

Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν. Βασικά, υπήρχαν στιγμές που ενοχλήθηκα με το πόσο κακό ήταν αυτό που έβλεπα. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τις πολιτικές θέσεις, τις οποίες, κατά τη γνώμη μου, απολύτως άτσαλα προσπαθεί να προωθήσει η σειρά, αλλά κυρίως με τις στιλιστικές της επιλογές (π.χ. η σκηνή με το τακούνι νομίζω ότι είναι με διαφορά ό,τι πιο ηλίθιο είδα φέτος). Παράλληλα, οι ερμηνείες παραμένουν στα όρια του cringe, ενώ δεν σας κρύβω ότι δεν έχω πραγματικά κανένα ενδιαφέρον για το τι θα γίνει στη συνέχεια.

Νομίζω ότι η σειρά θα πρέπει να κάνει τεράστια αναβάθμιση, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να υπάρχει λόγος ύπαρξής της στο σημερινό τηλεοπτικό τοπίο.