Blackbird #1

Η αδιάφορη οπτικοποίηση μιας ηλίθιας ιστορίας
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Blackbird #1

WriterSam HumphriesArtistJen BartelPublisherImage Comics

Το BLACKBIRD έφτασε στα χέρια μου χάρη στο όμορφο εξώφυλλό του. Σκεπτόμενη πως θα συναντήσω την ίδια αισθητική στις εσωτερικές σελίδες, το πήρα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δυστυχώς το οπτικό κομμάτι του πρώτου τεύχος ήταν απογοητευτικότατο. Ενώ υπήρχαν κάποιες σελίδες με σωστό στήσιμο, οι περισσότερες ήταν μέτρια σχεδιασμένες, με λάθος ανατομία, αμήχανες πόζες, άδειες εκφράσεις. Όσο διάβαζα το τεύχος, ήμουν σίγουρη πως υπήρχαν διαφορετικοί artists, αλλά όταν κοίταξα τα credits, συνειδητοποίησα πως επρόκειτο απλώς για τις κακές και καλές μέρες της Jen Bartel. Πέρα από λίγες καλές σελίδες, κάποια ωραία character designs, και συμπαθέστατο coloring, το BLACKBIRD #1 είναι οπτικά αδιάφορο.

Το σενάριο διηγείται την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που, έχοντας ζήσει μία μεταφυσική εμπειρία όταν ήταν έφηβη, είναι απολύτως αποροφημένη από τη μαγεία. Χωρίς σταθερή δουλειά, κατοικεί στον καναπέ της αδερφής της και διαβάζει ασταμάτητα για ένα παράλληλο σύμπαν, στο οποίο ελάχιστοι άνθρωποι έχουν πρόσβαση. Κι ενώ κανείς δεν την πιστεύει, ο ερχομός ενός τέρατος που απαγάγει την αδερφή της, της επιβεβαιώνει πως οι εμμονές της δεν ήταν προϊόν φαντασίας.

Η ιστορία είναι ηλίθια. Το comic εμφανώς στοχεύει σε έφηβες αναγνώστριες, αλλά προφανώς ο Sam Humphries δεν έχει μιλήσει ποτέ σε έφηβη κοπέλα, καθώς είμαι αρκετά σίγουρη πως το BLACKBIRD δεν ενδιαφέρει ούτε αυτές, ούτε κάποιο άλλο κοινό (σίγουρα όχι εμένα). Επιφανειακοί χαρακτήρες, τεμπέλικο γράψιμο, χάλια ρυθμός, και μια πρωταγωνίστρια με μόνιμα νεύρα τύπου “κανείς δεν με καταλαβαίνει – αφήστε με ήσυχη – νια νια νια”, που σίγουρα δεν θέλω να ξαναδώ.

Απογοητευτικό σε κάθε του panel, το BLACKBIRD όχι μόνο δε μου άρεσε, αλλά και με αποθαρρύνει να διαβάσω άλλες δουλειές του Humphries.