Titans S01E01

Titans
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Titans

Season/EpisodeS01E01 WritersAkiva Goldsman, Geoff Johns, Greg Berlanti DirectorBrad Anderson CastBrenton Thwaites, Anna Diop, Teagan Croft, Ryan Potter, Lindsey Gort, Sherilyn Fenn NetworkDC Universe

Νομίζω πως δεν θυμάμαι άλλη σειρά να έχει φάει τόσο hate πριν καν κυκλοφορήσει το πρώτο επεισόδιο. Βέβαια, αν κρίνουμε από τις πρώτες φωτογραφίες και το trailer, αυτό ήταν απολύτως δικαιολογημένο. Κατάφερε, όμως, το πρώτο επεισόδιο να κερδίσει τις εντυπώσεις;

Η Rachel Roth, μετά τη δολοφονία της μητέρας της, το σκάει στο Detroit, όπου συναντά τον Dick Grayson, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τη Gotham (και τον Batman) κι εργάζεται εκεί ως αστυνομικός. Παράλληλα, η Kory Anders ξυπνάει με αμνησία σε ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα εκτελεστές προσπαθούν να τη σκοτώσουν. Σιγά-σιγά, ανακαλύπτει τις δυνάμεις της και αφού συναντήσει τον Konstantin Kovar, μαθαίνει ότι, πριν το ατύχημα, αναζητούσε μία κοπέλα, την Rachel. Και κάπου στο Ohio, ένας πράσινος τίγρης επιτίθεται σε καταστήματα, προκειμένου να κλέψει ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Σεναριακά, σκηνοθετικά και από άποψη ερμηνειών, η σειρά στέκεται αξιοπρεπώς, θυμίζοντας αρκετά τις αντίστοιχες παραγωγές της Marvel στο Netflix. Το πρόβλημα είναι ότι ο Robin δεν είναι Daredevil και η Starfire δεν είναι Jessica Jones και καθαρά ως fan των Titans, μου ήταν αρκετά δύσκολο να βλέπω όλους αυτούς τους αγαπημένους χαρακτήρες να δέρνουν και να δολοφονούν χωρίς έλεος.

Κοινώς, το TITANS ανεβάζει αρκετά τον πήχη όσον αφορά τις σειρές της DC, αλλά παράλληλα συνεχίζει στη σκοτεινή κι edgy ατμόσφαιρα που έχει χτίσει το DCEU. Αν είστε fan του Snyder, σίγουρα δεν θα απογοητευτείτε. Οι υπόλοιποι, ειδικά αν είστε από αυτούς που αγαπάτε το run του Marv Wolfman, πιθανόν να σοκαριστείτε από το πώς η DC αντιλαμβάνεται και “ξανασερβίρει” αυτούς του ήρωες, στο τηλεοπτικό κοινό.