Death Orb #1

Όχι κάτι σπουδαίο, αλλά διαβάζεται ευχάριστα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Death Orb #1

WriterRyan FerrierArtistAlejandro AragonPublisherDark Horse Comics

To DEATH ORB αφηγείται μια ιστορία σε έναν post-apocalyptic κόσμο, κυριευμένο από μια μυστηριώδη φιγούρα, που έχει σκοπό να καλυτερέψει το ανθρώπινο είδος και έχει εξαπολύσει παντού τα τσιράκια του για να έχει κάθε πόλη κάτω από τον έλεγχο του. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, με την punk εμφάνιση του, έρχεται σε αντιπαράθεση με τους διάφορους ακολούθους του, καθώς ψάχνει να βρει την έγκυο γυναίκα του σε σκοτεινά μπαρ, ετoιμόρροπα νοσοκομεία και σκονισμένους δρόμους. Μαζί του, έχει ένα κεφάλι, το οποίο ανήκει σε έναν άνδρα που μπορεί να μεταδώσει προμηνύματα στους άλλους, τη μηχανή του και το τσεκούρι του.

Καθόλου άσχημη ιστορία, αν και ελάχιστα πρωτότυπη, τόσο από άποψη σκηνικού όσο και πρωταγωνιστή. Ακόμη και έτσι, όμως, ο κεντρικός ήρωας καταφέρνει να γίνει αμέσως συμπαθής και ο αντίπαλός του είναι αρκετά μυστηριώδης ώστε να είναι ενδιαφέρων. Το καλύτερο στοιχείο του comic είναι το coloring, με τις έντονες εναλλαγές χρωμάτων, που δημιουργούν έναν ζωντανό κόσμο, παρά τις καταστροφές που συμβαίνουν. Το artwork του Alejandro Aragorn, αν και δεν είναι του γούστου μου, έχει μια ροή που ταιριάζει απόλυτα στη σκηνές δράσης και στις καταδιώξεις με μηχανές.

Το DEATH ORB #1 κινείται σε μέτρια επίπεδα, αλλά διαβάζεται ευχάριστα και δεν είναι άσχημη πρόταση για όποιον ψάχνει μια post-apocalyptic ιστορία για να περάσει την ώρα του. Το coloring του Chris O’Halloran είναι εξαιρετικό και τόσο η ιστορία όσο και το σχέδιο δημιουργούν ένα συμπαθητικό comic, το οποίο δε καταντά βαρετό, μέχρι στιγμής.