Star Wars #55

Η βαρεμάρα αντεπιτίθεται
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Star Wars #55

WriterKieron GillenArtistSalvador LarrocaPublisherMarvel Comics

Το STAR WARS #55 κλείνει το “Hope Dies” story arc, το οποίο σημαδεύτηκε από την προδοσία των ανταρτών από την Queen Trios. Το τέλος της ιστορίας βρίσκει τις δυνάμεις των ανταρτών να έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες, αλλά να καταφέρνουν να αποφύγουν την ολοκληρωτική καταστροφή από τις δυνάμεις της Αυτοκρατορίας (ως συνήθως).

Γενικά, θα έλεγα ότι ήταν ένα από τα πιο ανούσια κεφάλαια της σειράς, και χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα για να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον μια ιστορία της οποίας το τέλος γνωρίζουμε ήδη, αφού πατάει ακριβώς στις τρεις πρώτες ταινίες.

Τα τελευταία τεύχη του STAR WARS μοιάζουν να μην έχουν πυξίδα και, στην πραγματικότητα, παίζουμε καθυστερήσεις μέχρι να μεταπηδήσουμε στη φάση που καλύπτει τα γεγονότα του EMPIRE STRIKES BACK. Χρειάζεται επειγόντως μια αλλαγή κατεύθυνσης, καθώς η σειρά έχει κουράσει πάρα πολύ. Ας ελπίσουμε αυτό να συμβεί στα αμέσως επόμενα τεύχη.