Live-Action News

Ακυρώσεις και αναδιαρθρώσεις

Ακολουθώντας τις πάμπολλες ανακοινώσεις του New York Comic-Con, θα ήλπιζε κανείς σε λιγότερα σημαντικά νέα στο μετέπειτα χρονικό διάστημα. Και θα διαψεύδονταν πανηγυρικά.

Ξεκινάμε από το Netflix, το οποίο μετά την ακύρωση του IRON FIST στις 12 Οκτωβρίου, περίπου ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του αρκετά βελτιωμένου δεύτερου κύκλου, ακύρωσε και το LUKE CAGE. Αμφότερες οι σειρές είχαν προβληματικό ρυθμό, όμως ο δεύτερος κύκλος του LUKE CAGE θεωρείται αδιαμφισβήτητα ο χειρότερος κύκλος από όλες τις τηλεοπτικές σειρές της Marvel στο Netflix, οπότε δεν προκαλεί εντύπωση, όπως στο IRON FIST. Όμως, γεγονός είναι ότι αυτές οι ακυρώσεις ασκούν έντονη πίεση πλέον στις εναπομείνασες σειρές της Marvel, καθότι το Netflix έδειξε πως δεν συγχωρεί ατοπήματα. Οι πρωταγωνιστές αποχαιρέτησαν τις σειρές τους μέσω Instagram, όπως μπορείτε να δείτε εδώ, εδώ και εδώ.

Στο στρατόπεδο της DC, ενώ υπάρχει προβληματισμός για την επιτυχία των ταινιών της νέας σεζόν, το πολυαναμενόμενο THE FLASH θα καθυστερήσει εκ νέου, ξεκινώντας από του χρόνου την παραγωγή, καθώς ο Ezra Miller είναι δεσμευμένος μέχρι και το καλοκαίρι για την τρίτη ταινία του FANTASTIC BEASTS. Επίσης, το WONDER WOMAN 1984 θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Ιουνίου 2020, το οποίο σημαίνει πως το 2020 μπορεί να βγουν στις σκοτεινές αίθουσες περισσότερες ταινίες DC από ποτέ. Είναι επιβεβαιωμένο το BIRDS OF PREY, ενώ είναι προγραμματισμένα τα CYBORG και GREEN LANTERN CORPS, χωρίς όμως να έχουν καν βρεθεί οι σκηνοθέτες τους. Εάν ισχύσει η φήμη που λέει ότι η ταινία του Flash θα κάνει reboot στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC, μέσω του πασίγνωστου story arc “Flashpoint”, σε συνδυασμό με την Σεπτεμβριανή αποχώρηση του Henry Cavill ως Superman και τον αγώνα που δίνει ο Ben “Batman”Affleck για την αποτοξίνωσή του, μετά από την εισαγωγή του σε κλινική τον Αύγουστο, αναμένονται πολλές εξελίξεις και ένα χαοτικό μέλλον για το DCEU.

Το THE WALKING DEAD κατόρθωσε να κάνει την χειρότερη πρεμιέρα νέου κύκλου, από τις απαρχές της σειράς, με μόλις 6 εκατομμύρια τηλεθεατές. Η συνεχιζόμενη πτώση στην τηλεθέαση τα τελευταία 3 χρόνια, σε συνδυασμό με την πορεία που έχουν ανακοινώσει οι υπεύθυνοι της σειράς πως θα ακολουθήσουν, διαφοροποιώντας την πλοκή παντελώς σε σχέση με το comic, προκαλεί ανησυχίες για το μέλλον της σειράς.

Μετά από αρκετές πρόσφατες μεταφορές manga σε live-action, από τα GHOST IN THE SHELL και DEATH NOTE μέχρι το τηλεοπτικό MOB PSYCHO 100, ανακοινώθηκε και η μεταφορά του MY HERO ACADEMIA. Υπεύθυνο στούντιο θα είναι η Legendary και αναμένουμε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Κλείνοντας, κυκλοφόρησε ένα ενδιαφέρον trailer για το τέταρτο επεισόδιο του αμφιλεγόμενου TITANS, στο οποίο θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση ηπολυαναμενόμενη Doom Patrol. Το επεισόδιο θα βγει στον αέρα την ερχόμενη Παρασκευή, ώστε να πάρουμε μια γεύση, εν αναμονή της επερχόμενης ομώνυμης σειράς τους.