Burnouts #2

Ευχάριστο, αλλά όχι ξεκαρδιστικό
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Burnouts #2

WriterDennis CulverArtistGeoffoPublisherImage Comics

Ο Andy πλέον είναι ένας από τους Burnouts, οπότε πρέπει να κάνει ό,τι και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας: να πιει χόρτο και να κυνηγήσει εξωγήινους τα βράδια στην εξοχή.

Το BURNOUTS είναι σίγουρα μια πολύ περίεργη σειρά. Ακολουθεί ένα πολύ εκκεντρικό concept και περιλαμβάνει κωμικά στοιχεία, χωρίς όμως να καταφέρνει ακριβώς να είναι αστεία. Δίχως περιττούς διαλόγους στα panels, με ευχάριστο τόνο που προκύπτει από το φωτεινό σχέδιο του Geoffo, το δεύτερο τεύχος συνεχίζει να σατιρίζει την εφηβική χρήση των ελαφρών ναρκωτικών, άλλοτε με περισσότερη και άλλοτε με λιγότερη επιτυχία. Κύριο πρόβλημά στην σάτιρα, αλλά και στο ίδιο το comic, είναι ότι παραμένει στον χαρακτηρισμό “ευχάριστο” και δεν προχωράει ποτέ στην κατηγορία του “ξεκαρδιστικού”.

Αν ήταν λίγο πιο αστείο, λοιπόν, με περισσότερο κυνικό χιούμορ και ενήλικο σενάριο, το BURNOUTS θα ήταν καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακό ως ανάγνωσμα — απλά χλιαρό και ελαφρώς αδιάφορο.