X-Men: Black – Emma Frost #1

Emma Frost εναντίον Hellfire Club
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

X-Men: Black - Emma Frost #1

WriterLeah WilliamsArtistChris BachaloPublisherMarvel Comics

Το X-MEN: BLACK – EMMA FROST είναι το τελευταίο τεύχος σε μια σειρά από one-shots που ήταν αφιερωμένα σε μεταλλαγμένα μέλη της υπερομάδας, των οποίων οι προθέσεις δεν είναι και τόσο αγγελικές. Στο τεύχος αυτό, η Emma Frost αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια των (όχι κάποιας συγκεκριμένης απόχρωσης) X-Men, για να εξοντώσουν τα ηγετικά μέλη του Hellfire Club, με την ίδια μάλιστα να αντιμετωπίζει τον Sebastian Shaw.

Αν και η ίδια διαβεβαιώνει ότι δεν κρύβεται τίποτα πιο μυστικό από πίσω, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι δύσκολο οι αναγνώστες να αντιληφθούν άμεσα ποια θα είναι η κατάληξη της αποστολής αυτής. Βέβαια, πάραυτα, μια μικρή ανατροπή στο τέλος λαμβάνει χώρα, αλλά αυτή σχετίζεται περισσότερο με τη SJW ατζέντα της εταιρείας (η δικιά μου ατζέντα λογικής πάλι βράζει αλλά δεν θα κάνω spoiler). Το σίγουρο είναι πως το τέλος της ιστορίας υπάρχει ένα αίσθημα ολοκλήρωσης για την τύχη του χαρακτήρα που παιδεύτηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια από τις πένες άσχετων συγγραφέων.

Το βασικότερο κίνητρο, όμως, για να διαβάσει κάποιος αυτό το τεύχος είναι το… “μπαχαλιστικό” σχέδιο του Chris Bachalo. O σχεδιαστής έχει συνδυάσει εδώ και χρόνια το όνομα του με τους διάσημους υπερήρωες και η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο τεύχος αποτελεί από τις πιο καλές και πιο ρεαλιστικές, τολμώ να πω, δουλειές των τελευταίων χρόνων. Ίσως αποτελεί και τον λόγο που το τεύχος αυτό ήταν το μοναδικό καλό της σειράς.