What If? Magik #1

Η νέα Sorcerer Supreme
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

What If? Magik #1

WriterFilipe AndradeArtistLeah WilliamsPublisherMarvel Comics

Το πιο πρόσφατο τεύχος στη σειρά WHAT IF? της Marvel ήταν μια ευχάριστη, σχεδόν διασκεδαστική ιστορία για την Illyana Rasputin, αδερφή του Colossus και μια από τις δυνατές ηρωίδες του MU. Σε αυτήν εξετάζεται ένα υποθετικό σενάριο, όπου ο τωρινός Sorcerer Supreme, Dr. Strange “υιοθετεί” κατά κάποιο τρόπο την Magik, με σκοπό να την χρίσει διάδοχο του.

Αντί η ιστορία να στραφεί σε ένα κλασικό πλαίσιο, με τη Magik ή τον Strange να ετοιμάζονται για μια μεγάλη μάχη με έναν δαίμονα ή κάτι αντίστοιχο (συμβαίνει και αυτό, αλλά δεν είναι το βασικό), αυτό που κάνει είναι να εξετάσει τον ιδιαίτερο εσωτερικό κόσμο της Magik, με όλες του τις αντιφάσεις. Μια μεταλλαγμένη που μεγάλωσε σε μια διάσταση, όπου ο νόμος ήταν το δίκαιο του ισχυρού, καλείται τώρα να εξοικειωθεί με τις αρχαίες δυνάμεις του Σύμπαντος και να γίνει μια δύναμη του Καλού.

Ενδιαφέρον concept, με αρκετά ωραία τοπία και επίσης μια από τις λίγες What If? ιστορίες που στο τέλος υπάρχει συμβιβασμός και συμφιλίωση και όχι μαυρίλα και καταστροφή.