Justice League #11

Throne of Atl… Wait!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League #11

WriterScott SnyderArtistFrancis ManapulPublisherDC Comics

Κάθε σειρά JUSTICE LEAGUE που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει και ένα event στο οποίο η ομάδα αντιμετωπίζει κάποια απειλή από τον υποβρύχιο κόσμο… Στο “Drowned Earth”, λοιπόν, ο Black Manta κάνει την επίθεσή του, έχοντας συμμαχήσει με μια ομάδα αρχαίων θαλάσσιων θεών για να γίνει κυρίαρχος των ωκεανών. Την ίδια ώρα, η Justice League είναι διασκορπισμένη, με κάθε μέλος της να κινδυνεύει θανάσιμα…

Μέσα στα τελευταία χρόνια, υπήρξαν σκαμπανεβάσματα στην ποιότητα της σειράς, η οποία, με το που έφτανε στο peak της, έπεφτε (κατακόρυφα κάποιες φορές). Με τον Scott Snyder, η σειρά κινείται σταθερά και σε αξιοπρεπή σημεία. Το ενδέκατο τεύχος δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς είναι γεμάτο δράση, χορταστική πλοκή και όμορφο σχέδιο από τον Francis Manapul. Μοναδικό μικρό παράπονό μου είναι ότι η γραφή του πολύ ταλαντούχου κατά τα άλλα Snyder καταντάει καμιά φορά μια σταλιά προβλέψιμη (μετά από λίγο, καταλαβαίνεις πότε θα “σκάσει” η ανατροπή, πότε θα ειπωθεί τι) — αυτό, όμως, δε γίνεται σε βαθμό που να ρίχνει την συνολική αξία του comic.

Το JUSTICE LEAGUE #11 συνεχίζει μια ωραία, δυναμική περιπέτεια, κρατώντας το ενδιαφέρον μας ψηλά!